Pia Stangebye – Oslomester i J14

Pia Stangebye vant i år som i fjor Milsluker’n cup for sin aldersklasse. Milsluker’n cup er Oslo skikrets’ cup for 13- og 14-åringene i kretsen. Pia dro i land seieren med et svært godt renn i 3 km friteknikk under Ungdommens Holmenkollrenn i februar. I kveld fikk både hun og de andre deltakerne i cupen endelig sine velfortjente premier.

IMG 2132

Pia Stangebye – kveldens gladeste etter målgang i Hemingrennet

I Milsluker’n cup var det 7 renn, hvorav de 5 beste teller med. Pia vant det første rennet i Oslo skifestival foran Matilde Eiklid fra Sørkedalen og Karianne Dengerud fra Kjelsås. Disse tre byttet på ledelsen i cupen helt frem til det siste rennet, og det ble en spennende fight. I cupen inngikk Oslo skifestival (fri), KM sprint (fri), KM klassisk, Njårdrennet (fri), Rossignolrennet (klassisk), Kollrennet (fri) og Ungdommens holmenkollrenn (fri). Med det første rennet avlyst pga mangel på snø ble det bare to klassiskrenn og fem renn i friteknikk i cupen i år.

Pia vant J13 i fjor og er med årets seier Oslos beste langrennsjente i de yngste ungdomsklassene to år på rad. Johanne Norland hevdet seg også godt i cupen og ble nr 8 i denne klassen. I gutteklassene var det Ulrik Bjerke som var sterkest av våre løpere med en 4. plass sammenlagt i G13 og Benjamin Drøyer fulgte opp med en flott 11. plass. I denne klassen hadde Lyn ski hele 11 gutter med. Også i J13 og G14 hadde vi våre løpere med, her ble hhv Brinje Haugli og Kristoffer Thorud best av våre.

Skisesongen 2014 for våre 13- og 14-åringer ble behørig avsluttet med kveldens Hemingrenn i Kollen. Dette rennet inngikk ikke i cupen, men premieutdelingen for Milslukern cup ble lagt til dette rennet da dette var siste renn løperne fra Oslo i stor grad var samlet. Pia avsluttet sesongen der hun startet – med en overbevisende seier. Vi gratulerer! Også Benjamin, Johanne N.og Brinje markerte seg godt i kveldens renn og viste at de har vært gode gjennom hele sesongen. Og så var det slutt for i år – etter en meget utfordrende vinter for Oslos langrennsløpere!

IMG 2138 2
Birk M. Gundersen, Fredrik T. Haraldstad og Benjamin Drøyer, G13

IMG 2143 m
Oslos tre beste jenter i J14: Mathilde Eiklid, Sørkedalen, Pia Stangebye, Lyn, Karianne O. Dengerud, Kjelsås

IMG 2135 2
Anna L. Sandbu og Johanne D. Norland, glade Lynjenter etter målgang i Hemingrennet