VM innlegg fra LYN SKI entusiast

Velkommen til B-VM!

Innlegg av: Kristian Berg, LYN SKI entusiast

Landslagsledelsen melder nå at Simen Hegstad Krüger ikke skal gå tremila med skibytte i VM, utrolig ufortjent og trist for Simen. Vi ønsker dermed velkommen til B-VM i Seefeld!

Simen er regjerende OL-mester på distansen og han er i minst like god form nå som da han tok OL-gull. Norge kan nå sannsynligvis kun vinne denne distansen hvis den blir avgjort med en massespurt, da vinner Iversen eller Klæbo! Med Simen ute, så mister vi vår fremste kapasitets-løper. Landslagsledelsen gambler altså på at løypene i Seefeld er så lette at vi ikke trenger en med ekstrem kapasitet, valget virker merkelig. Sundby og Røthe er begge gode skiløpere, men de kommer ikke til å vinne! Røthe var i toppform før jul, og kan på en god dag ta en medalje, Sundby er ingen mesterskapsløper og tvilsomt om han kan ta medalje. Uttaket minner mest om barneidrett, hvor Sundby og Røthe får gå siden de ikke har vunnet individuelle gull i mesterskap, mens det ikke er så farlig med Simen siden han har vunnet tidligere. Russerne, Niskanen og andre med gull ambisjoner får seg en god latter når de ser dette uttaket, de kommer nåselvfølgelig til å kjøre på maks fra start for å bli kvitt Iversen og Klæbo. De vet at Norge er best i massespurt, men også at de har større kapasitet enn nordmennene som stiller til start.

Dette minner om det vi opplevde på OL-stafetten i fjor. Vår andre store skiløper Hans Christer Holund var i kanonform, men ble vraket påstafetten, mens en Didrik Tønseth som ikke var i form fikk gå. Tønseth gikk en svak etappe, men Norge ble da reddet av Simen som leverte en gnistrende etappe. Denne gangen er det ingen Lyn-løpere som kan redde Norge og ikke minst landslagsledelsen….

Vi heier selvfølgelig på alle nordmenn i VM, men aller mest på våre to store helter Simen og HC! Vi venter nå i spenning på om begge får plass på stafettlaget, eller slår Tønseth seg inn på laget? Stafettlaget blir nok satt opp med loddtrekning eller stein-saks papir, da slipper da landslagsledelsen å ta stilling til hvem som er best og alle har like muligheter.

Vi kommer tilbake med flere VM oppdateringer med ujevne mellomrom gjennom hele mesterskapet. Følg våre to helter i jakten på VM-gull her på lynski.no!

Lyn for alltid, uansett! Heia Lyn!

/KB