Vi skriver hjem fra Ungdomsbirken

Denne helgen er den store turrenndagen for mange av våre. Vi inntar Sjusjøen. Med 130 løpere til start, er det ingen som er i nærheten av en tilsvarende deltagelse fra en og samme klubb.

Neste helg har vi også mange som skal prøve seg, mer i manndoms og damestyrkens kategori. Men, nå – i helgen er da våre yngste eldste. 2007 – 2003 kullene.

Årets debutanter

De aller yngste i årets Ubirken er 2007 kullet. Vi har 17 jenter og 18 gutter fra vår 2007 gjeng som starter her. Det er godt representert. Vi har sjekket av og vet at, tross vinter, har det bonkret seg opp en haug med Sommerfulger hos våre yngste. Litt spenning skal det være, men selvsagt ikke for mye! Våre yngste bor på Mesnalia, hvor det både er hyggelig, matservering, og ikke minst scootertrekk og tubeaking. Det gir sus til en sosial skighelg. M&M (Mona og Marit) holder tøylene og koken på både små og store der nede. Det er mye logistikk som bør falle på rett plass en slik helg, særlig da når man bor litt nede i lia.

Resten av kremen

Oppover i rekkene begynner så smått birkenerfaringen å spre seg. 2006 er andre års reis og det kan se ut til at første året ga god mersmak. Vi har 16 jenter og 25 gutter med. Kolonien er litt spredt på ulike hytter, men det rapporteres om mye godt humør og bra stemning. Både 2005, 2004 og 2003 er også godt representert. Det synes, ikke minst rundt i løypene denne helgen.

Årets bilde

Vi er, som vi har sagt noen ganger, mange. Kanskje er det rennet som sådann, kanskje er det vårt fokus på en god sosialt helg, eller kanskje er det koblingen som gjør at vi er så mange til fjells denne helgen. Årets U-birken bilde får tale for sitt. Vi møtes kl. 14:00 til bildetaking på stadion, hvert år. Deretter går vi løypa, med gruppene våre. Og på stadion står biler klare til å frakte alle opp igjen!

Rennet

I morgen braker det løs, med selve rennet. Løypen er som den pleier, en god sløyfe fra stadion og retning Midtfjellet, sum drøyt 3-4km. Deretter går det over stadion, underbroa og nedover mot Birkebeinerstadion. Mange bakker ned, mange svinger, store som små. Og så er helgen over!

For alle med interesse for smøring kan vi skrive hjem om herlige forhold. Det er meldt -12 til natten, og mange minus i morgen ved start. Med CH6 og blå ekstra bør vi komme langt, selv om nå ryktene sier at Vauhti glir godt.

Logistikk og skitur

Logistikken rundt U-birken er alltid en god kabal. Både for bo, men også lørdagen med og etter gjennomgang av løypa – og ikke minst søndagen til selve rennet. Utøvere skal leveres, ski skal få sitt siste lille lag, start skal rekkes, og løpere hentes i mål (et annet sted). Det gir litt styr, men – vi får det til. Ikke minst får mange av oss også en mulighet, enten tidlig eller sent, til en voksentur. Noen lengre andre kortere – mulighetene er mange i dette langrennseldoradoet.

U-birken 2020

Også neste år stiller vi til start –

For 2020 er det 2008 kullet som er sesongens debutanter. Vi forventer storinnrykk. I 2008 klanene ruler jentene et knepp over gutta i antall, og stiller jenvt over 40 til alt fra klubbmesterskap til overnatting på Lyn hytta. Det blir stormende jubel i birkenløypene.

Vi andre skal selvsagt også bidra – vi gleder oss alt! Men, først blir det vår – vi ser, vinteren gir små signaler om å slippe taket.