Norges Cup for Junior

I helgen ble det andre Norgescup rennet for junior arrangert av Nes Ski i Akershus. Flere gode prestasjoner, og poengplasser til Solveig Hegstad Krüger og Anders Aamodt Resell. Solveigs 7. plass var både årsbeste for Lyn Ski og «pers» for Solveig.

Solveig NC Nes

Rennene gikk med stort sett overskyet vær, men flotte forhold og tøffe løyper. Fredag var det skøyterenn, 15 km for klasse M19/20 og 10 km for K19/20. I K19/20 gjorde Solveig Hegstad Krüger nok en gang et flott løp og tok Norgescup poeng  med en 12. plass av totalt 66 løpere. Harald Wright ble beste Lyn Ski løper og fjerde beste fra Team Kollen i M19/20 med en 45.plass. Eivind Høydal og Anders Aamoth Resell ble henholdsvis nr. 54 og 72 av totalt 178 løpere.

Anders og Eivind Harald på Nes

Lørdag var det sprintrenn i skøyting, og dette var NM i sprint for junior. Dessverre kom ingen av Lyn Ski løperne videre fra prologen. Harald Wright lå lenge an til å komme under den magiske 30. plassen, men endte på 33. plass, bare 54 hundredeler fra å gå videre.

Som vanlig ble det klassiske rennet på søndag det beste for Lyn ski juniorene. Solveig viste nok en gang framgang og kom inn til en 7. plass etter en solid avslutning på det 7,5 km lange løpet. Blant gutta ble Anders Aamodt Resell best med en 26. plass og tok med seg enda flere Norgescup poeng. Harald Wright, Eivind Høydal og Erik Bøe ble henholdsvis nr. 69, 76 og 84. Lars Bergendahl ble nr. 103, Olav Vikøren Espenes nr. 141 og Andreas Faanes nr. 152 av 183 fullførende løpere.

Noen var fornøyd, mens andre ikke var fullt så fornøyd. Slik er det jo ofte og så får vi håpe på jevn formstigning fram til NM i Hommelvik i begynnelsen av mars.

Takk til Jostein, Eirik og Hans Kristian som smurte, sekunderte og prøvde å piffe opp løperne både før og etter renn.