Anders Høst vant Guide World Classic Tour!

Forrige helg ble rulleskicupen Guide World Classic Tour avslutted med langløp i Val di Fiemme i Italia. Over fire knallharde løp i konkurranse med verdens beste skiløpere viste Anders Høst seg som den sterkeste av langløperne på rulleski gjennom sommeren.

 

Anders Høst, vinner av den gule trøyen i Guide World Classic Tour 2018. FOTO: Federico Modica

Anders, som i tillegg til LYN SKI representerer langløpslaget Team Serneke, leverte solid fra første løp i cupen, der han vant Olaf Skoglunds minneløp i Telemark i Juni. Videre viste han enorm styrke da han satte hele det norske landslaget på plass ved å bli tredjemann bak to råsterke russere i Blink Classics under Blinkfestivalen. I Alliansloppet i Trollhättan i August var Anders igjen med helt i toppen og sikret til slutt 2. plass i et durabelig spurtoppgjør med Håvard Taugbøl og Calle Halfvarsson. I Fiemme Roller Ski cup, cupens siste løp, fikk Anders det noe tyngre, men sikret til slutt 6. plass og med det en klar sammenlagtseier foran Tord Asle Gjerdalen og Morten Eide Pedersen.

Joar Thele, som nå også representerer Team Ragde Eiendom fikk en real opptur i langløpscupens siste renn og gikk inn til 3. plass, hans første pallplassering i en internasjonal konkurranse med verdens beste til stede.

Det er inspirerende å se at løpere som utvikles i LYN SKI er med å kjempe helt i verdenstoppen, ikke bare i OL og verdenscupen, men også i langløp. Vi håper utviklingen fortsetter til vinteren!