Stemningsrapport fra det glade utland

Et aldri så lite glimt fra helgens event i Torsby. Drøyt 100 stk av langt og kort tok veien til Torsby. I Torsby, hos broderfolket rett over grensen, er det EN ting som gjelder – nemlig SKI. Uansett stormkast, sol, sommer eller mildt høstvær – I Torsby kan vi gå på ski i tunnelen.

Årets 12-14 åringer var helgens gjester. 2007-2005. Neste år ønsker vi velkommen til 2008-2006, for denne helgens skitunnel event. Hold av tiden – vi kjører samme helg.


Sært tenker du. Ja, svarer vi.

Selvsagt er det sært. Å svirre rundt km på km inne i en tunnel, jevne -3 og VR 60-65 funker fint – mens utelivet kan være krystallklart og høstlekkert. Jada, sært, men vi liker det slik. Og, ikke minst – vi er på tur. I Torsby bor vi på Valbergsängen sportshotell. Det går jevnt greit. Mat får vi også. Så, foruten trening er det et annet viktig innslag – nemlig Godis stuntet. Kilovis med billig godteri kan friste selv den mest hardnakkede i nei-takk-klubben. Og, når det trenes mye – er en grei porsjon godteri selvsagt helt ok!

Så hører en siste gnist med til historien. Det er et flott UTEområde også her. Om man er voksen foreldre og har lyst til å være med, det er tross alt stas å få være med ungene på helgeturer. Tenk hvilket privilegium man vil mimre om når alle har flyttet ut og går av seg selv…. Og da uteområde, om det kjennes tungt å måtte storme inn i tunnelen. Du som voksen kan rett og slett trene hardt og godt ute, det være seg rulleski, løp eller sykkel. ELLER – du kan gå – rolig og kontrolert. Svenskene er verdensmestere i tilrettelegging – det er nok av ryddige gåalternativer, uten mye folk. Til sist – du kan også plukke tyttebær! De er nemlig modne nå, og godt representert rett ved tunnelen. Så overlater du poden med venner til trenerne, som selvsagt er med og har ansvar for gode økter inne 🙂