BEITOSTØLEN 2013 – LYN SKi

Vi er så heldige å ha verdens beste unger å ta med oss til samling – Det kombinert med en fantastisk trenergjeng og voksne som også står til stil måtte det jo bli en flott helg. Årets tradisjonelle samling på Beitostølen ble BRA.

alle-1

FILMEN ER HER

BILDER HER

Fredag kveld ankom vi i ruskevær og restevindkast fra siste vestlandsstorm. Vi knep igjen og håpet på bedre tider. Mat bøter mye og med Bergo sin gode servering ga det en bra start. Lørdag var det rang til de eldste som spiste først og reiste først ned til stadion. Etter det kom hordene av de små. Og om noen var i tvil om det yngler for fremtidens langrenn kan vi bekrefte at vi gjør vårt! De aller minste aldersbestemte 2005 stilte med 24 unger. Hos den Norgesberømte 2004 gjengen stilte jentene med 27 løpere og gutta med 32…. Det må varme alle langrennshjerter som undres om det finnes arvtagere til både Bjørgen og Petter – Vi smiler da betryggende – det må være en god fremtid vi ser mot når vi stiller med 56 stykk 10 åringer til treningssamling helt i starten av en sesong….. Samlet var vi over 250 løpere – og med alle andre i tillegg nådde vi 460. Hvis noen lurer på hvordan Beitostølen ser ute en slik helg kan vi bekrefte: rødt, hvitt og blått…

IMG 2100

På Bergo stilte velvilligheten selv med Lone og Tina i spissen. Samarbeidet med disse er supergodt og omsorgen god. Det merkes både hos oss gjester, i mat og ellers. De som trodde stadion ble tøys og tull med vind og regn tok feil. Overraskende gode forhold – som alltid. Og stadion sjef Erik ønsket oss velkommen – det er hyggelig!

IMG 2240 IMG 2357

Riktignok skremte vi nok noen italienere som forsøkte å trene, samt noen skiskyttere fra Ukraina. Italienerne skjønte ikke helt hvordan vi kunne få en skistadio i ymse vær til å myldre som en turistvennlig Italiensk sandstrand i beste sommervær…. Vi smilte og viste til klubbmerke – ”det oss”.

FOX-1

Lørdagen ble det mye skøyting på de små, stadion var liksom best til det den dagen. De eldre tok frem flere stilarter. Og i mylderet av løpere, grupper, lek, stafetter og ”gåing” vimet vi med kamera og ikke minst Ola med filmingen…. ”Fox” tok seg frem på enda en arena i verden – skistadion. Omtrentlig  etter første økt samlet vi små og store og med 460 LYN SKI folk tok det sin plass. Vi fikk låne taket på smørebussen til Landslaget – Eva med tre trenere klatret opp og ledet an noen greie bevegelser. Ola dro i gang musikken igjen – og vi sang og vi danset. Smørerne til Marit, Theresa og co  ble litt engstelige – det gikk rykter om ski og pulver som gikk veggimellom i bussen. Men humøret holdt de, tok pause i smøringen og kom ut for å filme og ta bilder av klubben vår…. og nikket mot hordene, vel vitende om at det nok var flere der som vil bli servet av nettopp smørebussen i fremtiden..

IMG 2349

Et knippe jenter 2005 (jenter 9)

gutter 2002

Gutter 2002

gutter 2004-2

Gutter 2004…. 32 løpere til treningssamling… vi er 64 til trening…

Ny økt etter lunch – og mens mørket tuslet på dro folk seg til hyttene for en ørliten pust. Den ble kort for straks etter bar det mot slalåmbakken. Vertskapet vårt var nok spent i år – ville det gå med 460 stykk i det åttekantede sjarmerende bygget. Vi hadde klokketro og bedt alle om å slå ned armer og ta med store monn av velvilje. Kyrre, Stig og Thorodd faklet bakken så alle kunne gå i mørket med skinnet av fakler opp og opp. I Matteateret ventet Eva med gløgg gjengen som serverte med største velkomst. Deretter gikk det slag i slag med Idol i alle former. Dommerne hadde  sitt å bidra med under ledelse av Sebastian. Det gikk i flow og feel – mens Eirik dirigerte det hele. 2003 kullet stakk av med seieren i begge klasser –

IMG 2304

Mye fengende og spennende underholdning i Matteateret

IMG 2322

Søndag våknet vi til en sol som ville opp og frem. Vinden hadde .løyet litt – og løypene var kjørt opp. Mange tok økten med klassisk og vi måtte frem med isklister og litt lett frustrasjon. Raskt gikk også denne økten  – Noen la seg som hale til Marit Bjørgen, mens Ola fikk både Steinar Mundal og Gjerdalen til å danse fox med revelua vår (passet perfekt til Gjerdalens brillene  …).

Hjerdalen

Gjerdalen og FOX med LYN SKI!

IMG 2142

Eva og jentene leder an… pulveret og ski går om kull under…

IMG 2143

og her danser LYN SKI…..

IMG 2156 IMG 2390

Så bar det i retur. Kort oppsummert er vi nok godt fornøyd både store og små. Og til alle spørsmål om et stort arrangement, som det jo er – minner vi på den største belønningen. Det å spørre store og små løpere – etter første økt lørdag – ”har du det bra?” – og de TINDRER tilbake med gnist i blikket ”… vi er på snø igjen…… det ER SÅ GØY”. Summert med dansing på landslagsbussen, elitesmørere som fotograferer våre løpere – og barn som nesten svever i glede over endelig å være på snø og barn som ikke vil hjem til byen …. summert må vi være utrolig stolte og veldig veldig fornøyd. Vi er verdens beste skiklubb med verdens beste løpere og familier rundt! HEIA LYN SKI. 

IMG 2387

Jørgen, Fredrik og Jonas – meget godt fornøyd – ski – snø og samling…

IMG 2276

Lek og moro – 2002 jenter i aksjon

IMG 2207 jenter 02-sirkel-2

Et knippe jenter 2002

IMG 2360

Gutta på 2005 ute i løypene

Liten REV

Og verdens skjønneste lille FOX!

/Annik