blåsbortdagen til fjells

– så var noen hundre treningstimer, ditto planlegging, innkjøpte remedier (til ski) og anna moro rett og slett blåst bort…. Birkebeinerrennet avlyst

snøføyk raufjellet artikkel

Birkebeinerarrangøren så seg nødt til å avlyse årets dyst. Staute kvinner og menn var ikke tilrådt å gå over fjellet. Det ble sågar sendt filmbevis av stormen på Raufjellet – og det var kanskje omtrent slik det så ut da Birkebeinerne reddet Haakon Haakonssønn fra de skumle Baglerne – den gang man gikk over fjellet med en stav, uten drikkeposter og uten et blinkende merke ved målgang for den som evnet. Riktignok gikk de fra Lillehammer – men blåste gjorde det nok begge veier over Raufjellet – som i dag. 

Så kan man mene hva man vil om den avgjørelsen. Mange folk  mange meninger, arrangøren har uansett ansvaret og det siste ordet. Det eneste fornuftige er å snu seg – komme hjem og legge seg i hardtrening til neste år. I mellomtiden kan man kaste seg innom mange løp, ritt – og nesten hele neste skisesong før man igjen tapetserer Rena med skientusiasme!