Det er like før

Lørdag morgen løper Nordmarka Skogsmaraton av gårde, godt på overtid.

Vårt vakre sommereventyr innover i marka med mil på mil på mange flere mil, har blitt et solid renn i covid format. Vi er stolt av å være en av ytterst få klubber som legger seg i selen og arrangerer!

Nordmarka Skogsmaraton går sin gang nr. 27 nå til lørdag. Et tradisjonsrik løp som vi i sin tid arvet fra Jernbaneverket. Distansene «normalt» er maraton, halvmaraton og ultra (som skulle være ny for 2020).

Covid format krever sitt. Hvilket betyr omlegging, tenke nytt, være kreativ, holde fast på mulighetene. I år er det kun halvmaraton. Vi har flere kohorter, i godt underkant av to hundre i hver kohort. Strengt regime for innslipp av løpere (ikke publikum), for bagasjeslipp, for start i rutenett med meteravstand, for målgang per kohort og alt annet. Ingen kiosk, ingen mingling. MEN DET VIL BLI LØPT!

Det ble mange ermer å brette opp for å nå frem til lørdagen. Nå er vi så langt i rute at vi føler oss trygge på en god gjennomføring. Trygg både for løpere og funksjonærer. Takk til alle våre mange som stiller opp. Uten dugnaden knekker idretten ryggen. Vi er stolt av å være en klubb som våger litt mer og gjør litt mer .

Vi gleder oss til skogens vakreste løpseventyr. Fra sommervarme grønne til høstspillende farger!

EN STOR TAKK til våre hjelpere som stiller med ymse. Mizuno stiller også i år med premier. Dessverre ingen t-skjorte, det ble for mye covid. Til målposen teller vi innholdsrikt og veier opp for drikkestasjoner som kun er drikke. Vi har sjokolademelk fra Q-Meieriene. En diger pall venter på oss på kjølerommet hos Arne på Rema 1000 Kjelsås. Skikkelig god styrkedrikk etter hard økt! SunMaid stiller også i år med rosiner. Maarud går for det salte mens Taffel slukker tørsten. Så bruker vi BAMABANAN til dessert!

Etter 21km i marka vil det smake godt. Med covid i front har vi nemlig ikke matstasjoner i år. Ingen servering av fast føde. Kun vann i vannformat. Ikke sportsdrikke. Og av vann serveres Taffel – en flaske på hver stasjon til hver og en som måtte ønske.

Vi håper alle løpere får en god opplevelse, og at våre trofaste dugandsfolk får en fin vakt til glede for idretten og egne barns aktivitet. Vi håper og tror på en god fin dag!