Dobbel på pallen i Skandinavisk Cup og To på topp i NC!

I helgen 12-14 desember ble det gjennomført Skandinavisk Cup i langrenn for senior utøverene på Lillehammer. Nok engang slo seniorutøverene til med fantastiske resultater, da spesielt på søndagens 30 km fellestart hvor vi hadde to på pallen bare centimeter fra seier i spurten mot Tord Asle Gjerdalen.

Foto:  Erik Borg, Langrenn.com

Helgen startet med 15 km inviduellstart i de tøffe løypene på Lillehammer. Utøvergjengen var offensive fra start og både Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger var fra starten med å sette preg på rennet, og var helt med i kampen om pallplassene. Desverre virker det som om vi på fredagen ikke traff 100% med skiene, noe som i dette gamet medfører det blir tøfft å kjempe om det edleste medaljene og tilslutt ble derfor resultatet henholdsvis en 6 og 11 plass på HC og Simen som uansett i denne sammenhengen er gode resultater! Gode plassering fikk også Fredrik Ole O. Andersen med sin 60 plass, mens derimot Johan Tjelle og Fredrik Grøvdal var mindre fornøyde med 130 og 143 plass av de 177 som stilte til start. Det var også arrangert Jr VmM utaksrenn den same helgen og her var det Solveig H. Krüger som stod for den beste prestasjonen med sin 17 plass. Hos gutta var det noe tyngre for Eirik, Lars og Andreas som ble henholdsvis 57,112 og 113.

Lørdag var det sprint prolog både for senior og junior i klassisk stil. Her var det desverre kun Hans Christer som maktet å komme seg gjennom nåløyet med 30 beste prolog tid. Vi hadde sefølgelig håpet på han da skulle gå hele veien, men desverre for 25 åringen ble det exit i kvartfinalen.

To Lyn Ski utøvere på pallen på Søndagens 30km fellestart i Skandinavisk Cup!

Søndag stod det 30 km fellestart på programmet i Skandinavisk Cup og det var her en vikrelig ser hva som bor i flere av gutta. For det ble høydramatisk som det første bilde viser etter 29,9 km når seieren skulle avgjørest mellom Tord A. Gjerdalen, og våre to utøvere i spurten om seieren. Desverre var Tord de nøvendige centimeterene forran Hans Christer som ble nr 2 med Simen på 3 plass. Simen vant derimot U23 klassen med dette fantomløpet!. Som om ikke det var nok gikk Fredrik O.O. Andersen et knall renn å ble nr 30, og tok dermed sine første poeng i Skandinavisk Cup. I U23 klassen ble han henholdvis nr 12 med den plasseringen. Dvs Lyn Ski dermed hadde 3 utøvere topp 30 i Skandinavisk Cup, FANTASTISK!. Dessuten gikk både Johan Tjelle og Fredrik Grøvdal fantastiske renn der de kom inn til 57 og 86 plass! For de som ønsker å se glimt fra rennet se link under:

Link 30 km fellestart glimt: https://www.youtube.com/watch?v=IyUSU6smqEs

Simen vant U23 klassen på Søndagens 30km fellestart i Skandinavisk Cup!

For juniorene var det igjen Solveig H. Krüger som stod for den beste prestasjonen med en flott 15 plass etter å ha vært innblandet i et fall helt i starten som nok desverre ødla mulighetene for en topp 10 plassering. For de mannlige juniorene var det hyggelig å se at Harald Wright begynner å bevege på seg med sin 48 plass etter en lengre periode med sykdoms avbrekk i treningen. Erik Bøe ble 58 og Andreas Faanes 104.

Tilslutt takker jeg som hovedtrener de fantastisk medhjelperene i blandt annet foreldre, men kanskje spesielt smøreteamet ledet ann av Jo A. Lænn med god hjelp fra Jostein Moe og Eirik Myhr Nossum. Jobben som dere legger ned både av tid, ære og sjæl er en viktig nøkkel i å forklare de gode resulatetene sålangt i år på senior siden, vedsiden av sefølgelig den fantastiske treningsjobben som hver enkelt utøveren har lagt ned. Som eg så ofte sier: «Det ekkje flaks, det er steikje HARDT arbeid som står bak resultata!» Vi takk også Heming som vi nok en helg har hatt et helt unikt og fantastisk samarbeid med! Vi er stolte av skiene vi leverer på søndag etter iherdig jobbing med å knekke «gli koden» på Lillehammer denne helgen. Lange dager, utalige testprodukt kombinajosner og mange test km på ski (for mitt eget vedkommende rundt 50-60 km mellom lørdagens sprint til start på skirenenne søndag!) gir resultater. Det hjelper å komme seg opp før kl 05.00 om morran om en skal få gode ski!

Før vi runder av året 2014 er det derfor som hovedtrener meget hyggelig å kunne melde om at vi kommer til å inneha ledelsen både i Norges Cupen for senior (Hans Christer Holund) og i U23 klassen (Simen H. Krüger). Vi lover å gjøre jobben som trenges for å prestere på ennå litt høyere nivå på nyåret. For som sagt det hjelper lite å snakke om «snøen som falt i fjor» når sesongen 2014/2015 er over i april!

Link: http://www.langrenn.com/holund-og-hegstad-kruger-topper-norgescupen.5643666-1743.html

Link: http://www.skiforbundet.no/Documents/Gren/Langrenn/Poenglister/NC/2014-2015/Statoil%20Norgescup%20Langrenn%202014-2015%20Poenglister.U23.pdf

 

Nå skal samtlige utøvere på julesamling fra fredag 19 desember til mandag 22 desember på Sjusjøen. Neste viktige konkurranser er ikke før i midten av januar både for både senior og junior.Til alle Lyn Ski medlemer stå på og tren nå kommer vinteren på alvor!

Mvh. Hans Kristian Stadheim

Hovedtrener Lyn Ski Sr 2014-2015