Gutter 04 til klatring

IMG 5145

Da gjorde vi et nyfikent stunt på treningsfronten i går med gutter 11 (04). Treklatring. Et par ettermiddagstimer i går kveld kan kort oppsumeres med: populært, fysiske utfordringer og mye gladlyd. FILMEN ER HER  Vi var så heldige å få med oss Trygve Hirsch i Oslo Treklatreklubb. Han rigget, kurset, hjalp og strødde om seg med positiv treningsglede. (William i fritt svev)

Nytt og luftig

Neida, ikke hele gjengen på 85 som var påmeldt i fjor var med. Det er fremdeles travle dager med fotball, friidrett osv. Men, et knippe godt spente gutter, 20ish, stilte sterkt. Det ble høyt opp, bark og bøss, fart i lina, opp-ned henging, mange gledesbrøl og høye rop. Gjengen var godt spent, nesten litt stille…..  før de første hadde forsert noen oppgaver.

IMG 5047

Et knippe av den herlige G04 gjengen – staute karer – ganske spent!

Tre trær var tauet inn for eventen. I det ene var det både 20 og 15m løype. Det ble godtreet. Store grantrær nær elv er det optimale! De vokser seg i passe tempo til å bli det reneste klatreeldorado, om man bare våger seg opp. Trygve spente line over skiløypa vår, og der kom gutta seg ned på ymse vis. Trått med armer helt alene, eller mer fart når et par av oss voksne hang oss i andre enden, og fullstendig kaos når William, Fredrik M og Jørgen BL kjørte “trippel”. I lina over elva hang mange lenge, opp-ned.En tung styrkeøvelse, så en opp-ned-hvil nå og da gjorde seg godt.

IMG 5151

Jonas forserer elva

Hengekøyene var flotte til mer hvile, eller også “fartshvile” som enklete gjorde det til. Morsomt alt sammen. Sikring måtte også til. I vår gjeng er vi så heldige å ha med mange foreldre som mer enn gjerne hjelper til. Noen sikret, andre “la seg over lina”, hjalp til ved elva osv, og Ola kom innom med filmkamera! Han måtte sågar frempå å redde noen ivrige som kom lit skjevt ut i selen..

IMG 5061

Ola redder både Petter B og Jørgen B.O 

Fint høst eller vårkick

Om noen kjenner det rykker litt i klatrefoten og tenker at “det vil vi og”, så skal vi nok få til det. Nå testet vi litt ut, for å se om skigjengen kunne ha glede av dette. Det virket. Her har vi alle muligheter til å lage oss litt anna morro. Mulighetene er det kun fantasien som begrenser. De litt eldre kan få vanskeligere løyper, her kan alle få til noe. Så, for en skiløper er dette god alterantiv moroaktivitet. Her øves styrke, smidighet, balanse, mestring og mot. Det gjelder bare å ikke falle ned!

IMG 5131

Jørgen B.O. på vei ned eller opp…. i hvert fall 20m til toppen av lina! Trygve pappa sikret her, mens Anne sikret nabolinen. 

Oslo Treklatreklubb

En av landets nyeste klubber, startet opp i sommer. En søndag i måneden har de et gratis event for barn i Berg skogen. Da legges det til rette for at barn som kommer kan få oppleve litt god og luftig utetid, uansett form og foreldrenes ambisjoner om idrettskarriere for de.  Følg de til topps på facebook.

En liten kavalkade her – og flere bilder i galleriet

IMG 5052

Fredrik klar med hjelm og sele

IMG 5053

Hans hjelper Thorstein og Håkon Aa

 

IMG 5073

Viljar til topps!

IMG 5104

Trygve pappa sikrer gutta, her Petter B, Jørgen B.L og Jonas F. på vei inn i trestammen

IMG 5095

Anne hjelper Abel

 

 

IMG 5167

Og her gikk trippel gutta – først med lina – så i bushen. William, Fredrik M og Jørgen B.L.

IMG 5164 IMG 5177

Så senket roen seg….

 

/Annik