Hva skjer hos de yngste……

«Vi trener sammen, blir gode sammen, vi pisser sammen……»

TEAM 2004 – LYN SKI til LYN Hytta

Først vil vi understreke – vi er MANGE(foreløpig nesten 60). Og alle i Mange kunne ikke få til denne turen – men Noen. Denne Noen gjengen ble til 20, etter litt sykdom og frafall i siste liten. Og DA startet vi. Tyve staute karer, årgang 2004 – råklare ved bommen på Sognsvann. Rundt spanet hyggelige foreldre –

Tur04-Lørdag - Team 04

Hvor mange pakker karbonadedeig, taco lefser, tomater, epler, brød, pålegg – skal med for EN overnatting. Vi lover – mangt og mange, ca 80 lefser, titalls pakker karbonadedeig osv osv. Mange tomme sekker kom for bæring ikledd hjelpeglade foreldre. Gutta var pålagt kun egen bagasje, og det var nok, sovepose inkludert.

Tur04 fredag-1

Avgang bommen – Sognsvann

Vi gikk i passe marsjtempo fredag – nesten halv seks. Fint og lyst – Gaute og Peder ledet an, to av trenerteamet til gjengen. Vel oppe ved stiskillet før Åklungen tok skumringen et godt tak – mer  skog, sti og planketråkk – så var vi der. Heldig for oss hadde vi kjente som hadde leid natten før, så det var tent lys og hytta var god og varm.

Noen hadde vært her før- andre ikke. Stas med hytte i marka – og tenk – en LYN hytte! Gutta fikk tilbud om økt ute, men varmen inne lokket mer – . Alle sko i gangeno g  alle sekker i gangen til rommene var fordelt – Våre sherpa foreldre organiserte seg til matlaging – ”dekke på laget” av 04 gutta gjorde sin jobb, mens ”gang gjengen” tok sin støyt. Etter nok tid til at matlysten virkelig hadde tatt tak – kunne alle 04 – dirigert av trener Peder – sette seg til bords under organiseringen ”En plass blant de du ikke kjenner best” . Vel på plass kunne vi i ro og mak takke de som hadde laget maten, stor applaus. Og så – kunne vi ønske velkommen til bords – . Det var intet å klage på hverken appetitt eller servering. Passelig underveis annonserte Martin ”skal se om jeg kan alle navnene nå….” Og så var vi i gang. Etter flere runder av mange – satt alle navn på riktige hoder.

Tur04-Fred-mat-1

 Masse god mat og god servering av service-pappaer Espen (v) og Frode (h).

 Tur04-Fred-mat-2

Gaute hadde en stor skokk rundt seg – 

Tur04-Fred-mat-3

Eirik, Jørgen og Ulrik

Tur04-Fred-mat-4

Mange til bords – Deni, Torstein, Henrik, trener Peder, og Torjus i front høyre (Vilhelm og Magnus litt bak)

Maten vel i havn – og kvelden var fullkommen. Uten lyste fulllmånen…. Gutta la seg faktisk greit, og to fantastiske trenere var rundt, blant og til stede. Guttas store forbilder.

Reglene for helgen var satt: – høre på trenerne og voksne, ha det gøy, ikke spise før det ble sagt vær så god, sove, ikke stå opp før 07, ingen frokost før 08, være greie med hverandre –

Hvordan gikk så natten…. Ganske stille – ganske fort. Et dundrene brak i fem tiden hvor 5-10 gutter bare måtte tisse. En slik øvelse innebærer dundring i  trapp – knirking i dører – og ut til månen. Fnis og knis. Klokken 06 og bitte litt til var det liv i leieren. Men, regelen 07 – stod fast. Halv syv forsøkte noen seg, men fikk returbillett. Klokken 07 – stod flere i kø på rommet – ”NÅ kan vi gå…” Litt kortspill, fjas og eplespising før frokost var dekket (guttas ansvar). Og igjen – ”velkommen til bords”. Nå var vi så heldige at vi kunne synge bursdagssang for Magnus – med påfølgende kake etter mat.

IMG 1649

Frokost!

Deretter økt. Ut til stivfrossne strå  og lyng. G2004 inntok stien til Ullevålsseter. Og – tradisjonen tro når yngre grupper har overnatting stur – man rekker Ullevålseter før de har åpnet…..

Peder ledet an – mange øvelser. Gaute var dessverre blitt syk og sterk feber forbyr trenerjobb. ”Bli heller frisk så vi får deg fort tilbake”…. mente gutta. Gjennom skogen runget guttas rop ”Vi trener sammen, vi blir gode sammen, vi pisser sammen, vi løper sammen….”

IMG 1660

Ut i skogen

På Ullevålseter ble mye lek og mange øvelser  lekt og gjort. Til slutt valgte gutta selv – og summen ble det løp i den bratteste terrengdelen du kan finne, nettopp på Ullevålseter.

IMG 1651

Peder instruerer

IMG 1653 IMG 1657

William og Viljar- konsentrert – 

IMG 1658

Gutta

IMG 1659

Deni klar

IMG 1668

Mange øvelser

IMG 1671

På lag – Mikkel, Sten Magnus, Jørgen og Eirik – 

IMG 1672

Yes –

IMG 1679

Samarbeid kan befri – 

IMG 1681 IMG 1688

Selvvalgt øvelse – opp værste kneika i mils omkrets…..

IMG 1690

…snart oppe med første gjeng…

IMG 1695

 – trening- lek – samarbeid – 

IMG 1697

 – tre kan bære en – 

IMG 1700 IMG 1702 IMG 1706 IMG 1711

– og vi teller 1, 2, 3, ….

IMG 1720

… og vi teller…..

IMG 1727

Yes – vi står planke – (for fotografen?) – en – to – tre – …..

Vel tilbake på hytta ventet Anne med ferdig smurte matpakker. Brødskiver i metervis. Så retur – myr, sti, planker, sti og lysløypa. På vei ned traff vi et godtall med 2005 Jenter – på vei til hytta- fellesskap og tur! I bånn kom foreldre. Gutta stakk hode sammen et siste tur-stikk : – ”Vi trener sammen, vi blir gode sammen, vi pisser sammen og TAKK FOR TUREN!”

Det er flere som følger denne gjengen – Sjekk ut SkiAktiv: http://www.skiaktiv.no/artikkel/5265/gutta-kom-hjem-som-menn.html

/Annik