I vinterkrigen med Lyn Ski – jrNM 2009 i Bardu

_mg_1186-1.jpg”På stedet hvil” – Kommandoen runget ut over Setermoen militærleir, hvor Lyn Ski var innkvartert sammen med resten av Team kollen. Kommandoen var ment for soldatene vi bodde sammen med, men dessverre så det ut til at Lyn-gjengen trodde det også gjaldt dem.  

Første renndag opprant med strålende sol, 10 minus og perfekte spor. Ganske trått i sporet, men likevel forhold som skulle passe de beste/fleste. Selv med CH 4 under skiene var gliden ikke all verden, men god nok til å gjøre et frontalangrep mot resten av Norge.

 

_mg_1192-1.jpg”Fremad marsj” skrek støtteapparatet inne fra arenaen og forventet at Lyn-troppen skulle rykke fram i fronten. Først ble lottene Mari og Karina sendt ut. De kjempet og gråt, men motstanden ble for stor. Deretter ble 92-lagets speidere kommandert frem. Lars, Fredrik og Einar kriget i bakkene, men heller ikke de nådde helt frem. Lyn Ski var for anledningen styrket med to geværskyttere – Håkon og Sverre. Håkon H kjørte hardt fra start og lå blant de 20 etter tre kilomenter, men måtte gi seg når brattbakkene kom. Sverre leverte tidenes løp. Hærledelsen måtte imidlertid konstatere at første laget ikke brakte noen seire (NC-poeng).

 

91-laget ble kommandert frem. 15 tunge kilometer lå foran dem. Nå måtte det kriges i alle bakker og over alle myrer skulle Lyn seire mot resten av Norge. Generalen Karsten hadde plassert seg på høyden for å gi ordre til sine tropper. En stund så det ut til at Lyn-gutta adlydet. Senere gikk det tyngre. Sondre gikk et brukbart løp og viste at han fremdeles går fort på ski. Bendik gikk også brukbart, men er nok sterkere i sprint. Stian er i form, men beina vil ikke lystre helt. Anders, som hittil i år har siktet inn formen brukbart, traff ikke blink denne dagen. Vegard gikk som han bar på en hel kanon. Heller ikke 91-laget ga de etterlengtede NC-poeng.

 

Nå var det bare kanon-laget igjen som kunne sikre seieren over langrenns Norge. To runder av ti kilomenter er en utfordring. Strategien var lagt. Først moderat framrykking, for så å storme frem inn mot mål. Først ut gikk Håkon. Med Lyn Skis nye hvite kamuflasjeuniform var taktikken å snike usett forbi motstanderne. Taktikken holdt helt til mål og Håkon gjorde et brukbart løp. Da var det bare Audun igjen. Han hadde hele Lyn Ski sin ære på sine skuldre. Han kriget og slet, men et eller annet sted inn i skogen var det noe som skrek ”Hooldt”. Noe gjorde at det stoppet opp, så heller ikke Audun ga NC-poeng til Lyn Ski.

 

Hærledelsen kan ikke huske siste Lyn Ski ikke tok et eneste NC-poeng. Hva gikk galt? Var problemet at Louis Bonaparte var hjemme i Oslo, eller er det slik at vinterkriger vinnes verken av Napoleon, Hitler eller Lyn Ski? Uansett, Empire Strikes Back. På lørdag er det ny sjanser, da skal det kjempes på alle fronter.


 
img_1231-1.jpg

Resultater:

41 Mari
43 Karina
90 Einar
77 Sverre
67 Fredrik
36 Håkon H
145 Lars
34 Sondre
40 Bendik
43 Anders
123 Vegard
85 Stian
39 Håkon
79 Audun

Bjørn S.

Flere bilder kan du se HER