Omkamp på vidda – jrNM 2009 del II

Lyn ski gir seg ikke uten kamp. Etter ”nederlaget” første dag ga general Karsten ordre om tilbaketrekking. Lagene måtte debrifes og forsterkninger innhentes.

_mg_1235-1.jpgFra Oslo fikk troppen fløyet inn nye mannskaper. Thomas og Gry, 91-laget faste supportere, stilte til tjeneste. Gry løste opp stive muskler og lår, slik at lagene skulle være forberedt til seier. Thomas dro ut i felt for å finne passende supportplassering i slagmarken. Senere på kvelden innkalte generalen til møte for å orientere om operasjon ”Ligtning skies ”. Med marsipankake til aftens var troppen klar til å nedkjempe langrenns Norge neste dag.

 

Spenningene steg ut over kvelden. Ville det bli pluss eller minus, eller kanskje litt nysnø. Hærledelsen taklet det hele ved å forlange beredskap for alle førealternativ. Lørdag morgen opprant med minus to og gråvær – perfekt for angrep. Nå var det mulighet for å snike seg forbi konkurrentene usett i lende. Troppen var dessverre noe redusert. Bendik var rammet og måtte forbli på kasernen.

 

Dagen smøremelding lød hf7bw+fc8x evt alfa 0 – 10. Kryptografen måtte innkalles for å oversette dette til noe som fantes i smørekofferten. VR 35 med VR 45 på toppen ble en enkel løsning. Det satt som spikret. Bakkene kunne gås rett i front, uten et glipptak. I langbakkene var generalens taktikk perfekt. Gry nederst med heiarop, Thomas midt i bakken med faste formaninger, og øverst en skrikende general, som fikk løperne til å gi alt over toppen.

 

Lyn ski rykket fram på bred front. Igjen måtte lottene Mari og Karina gå først i krigen. Mari viste Norge ryggen og gikk inn til en super 22. plass. Karina hadde skuddsår fra torsdagen og slett litt. Denne gangen sendte generalen kanon-laget ut som nummer to. Håkon B gikk det remmer og tøy holdt, men måtte vike for brattbakkene. Audun kjempet seg over skyttergravene, over slettene og opp brattbakkene og gikk inn til en super 16 plass.

 

Nytt lag ble sendt ut. Først Sondre, – først i sporet, med nysnø i luften, brøytet han løype for de andre, og gjorde en heltemodig innsats for laget. Vegard kastet kanoen og uten bør gikk han inn til en flott 19. plass. Stian kjempet som vanlig en uttrettelig kamp. Anders ville vise at torsdagens resultat ikke var et banesår. Krombøyd over stavene rykket han frem i terrenget. Melding om at han var først i sporet ga inspirasjon. Tiende plass i mål, føltes som en seier over Norge.

 

Der andre klubber kommer en og en går Lyn ski i samlet flokk. Så også i dag. Nok en gang skulle Lyn ski vise Norge vinterveien. Einar, Sverre og Lars kjempet og slett, og med litt vokster i høyde og bredde er det fremtidens fraspark som ble satt. Fredrik takler klassisk, og med SkiGo fra André gikk han inn til en sikker 30. plass. Sist gikk kongssønnen Håkon H. Fortere og fortere for hver kilometer. Med 5.plass i mål var seieren over Norge fullkommen. Nok en gang hadde Lyn ski satt fartsspor i snøen og hentet Norges Cup poeng i bøtter og spann.


Bilder kan du se HER

  

22 Mari
40 Karina
16 Audun
52 Håkon B
66 Sondre
94 Stian
19 Vegard
10 Anders
74 Einar
128 Lars
110 Sverre
30 Fredrik
5 Håkon H