Ivar Formos Minneløp 2015

IMG 8593

Ivar Formos Minneløp 2015

Tusen takk til alle løpere, frivillige og publikum for en flott dag i LYN land med Ivar Formos Minneløp 2015. Vi er stolt av vår store løpsdag med nyervervede tradisjoner, treningsglød og den altomfattende gleden av nettopp å være ute. Vi elsker å bruke marka og å se treningsgleden gripe om seg hos små og store.

 

For fjerde år på rad

Dette var år 4 med Ivar Formos Minneløp. Gründer Carl Peter Tønseth med et knippe hjelpere formet starten på løpet de første tre årene. «Artig å være på den andre siden», sa en løpsglad Carl Peter ved målgang på 17 km. En solid grunnjobb som Hans Petter Sevang med sitt team overtok i år. ”Fantastisk å få lov til å ta over en slik jobb med mål om å bevare alt det gode og å øke et solid potensiale. Jeg gikk til denne jobben med stor ydmykhet, den har ikke blitt mindre. Før dagen i går ble det mange timer med grubling og iver, nå vet vi enda mer og kan sikkert slippe litt av grublingen og la iveren blomstre videre”, sier løpsleder Hans Petter til webred.

IMG 8691

Gründer og løpsleder de tre første årene av IFM, Carl Peter Tønseth

 

Mange deltagere og sterke vinnere

Årets løp økte med hundre deltagere og summerte seg til 720 i stort og smått.  Vinnere av 17km ble Sindre Buraas og Siri Størmer. Begge løpere fra Vidar, men vi vil gjerne legge til at Siri er en LYN SKI mamma med Martin i G04. 9 km ble vunnet av Stian Stensland (som i fjor), som stakk av fra en haug raske ungdommer. Her florerte det med 13-14 åringer som tok mange sterke plasseringer. Amanda Hylland Spjelnæs fra LYN SKI vant 9 km kvinner med solid margin.  På 3km repeterte Gustav Moe seieren sin fra i fjor, også  han LYN SKI. Hos jentene, som løp raskere enn alle guttene, var det et solid LYN SKI /Vidar bidrag. Vinner ble Nora Sødal Raastad, LYN SKI foran Anna Marie Nordengen Sirevåg LYN SKI/Vidar og Christian Osnes-Ringen LYN SKI/Vidar. 4. Plass gikk til Ingvild Brennhovd LYN SKI/Vidar. Se RESULTATER HER

IMG 8658

Vinner av 17 km herrer, Sindre Buraas, Vidar

 

IMG 8679

Vinner av 17 km kvinner, Siri Størmer, Vidar (LYN SKI)

 

Luetradisjon til pallen

Ivar Formo løp alltid med sin velkjente strikkelue. Det ble derfor laget fire kopier som ble delt ut til premie. Mor Randi Hagen strikket ekte kopier som ble forært til vinnerne av hhv 17 og 9 km. Takk Randi for flott strikking. En synlig gest som ble godt mottatt av løpsvinnerne.

IMG 8737

17 km vinnere med luestrikker mor Randi Hagen

Vær og vind

Været bød oss ikke imot i år. Vi husker en oppstart med vannrett regn og piskeslag hvor startlistene krympet seg til våtkuler før start. Vi husker også strålende sol og sommerfølelser. I år ble det perfekt. Vindstille, lett overskyet og perfekt løpstemperatur på 10 grader. Tørt og fint i skogen, om enn uungåelig småsleipt ned enkelte stenpartier.

 

Barneløpet

I år igjen stilte småtassene sterkt i barneløpene. Hhv en og to runder av en halvkilometer. En av de aller yngste var Lauritz, barnebarnet til Randi luestrikker! Lauritz hører til LYN SKI familien og blir nok, med eldre LYN SKI-trekksøsken, en vi skal høre mer om med tid og stunder. LYN SKI har landets største skileik og vi så mange av våre på starstreken. Herlig med et løp hvor gleden er så stor. Våre 500m barneløype er et ekte skogsløp! Fantastisk å se løpsgleden og iveren til alle små. Medaljen ventet alle i mål, som seg hør og bør.

IMG 8456

Den skal tidlig krøkes, startbåndet er i høyeste laget for Lauritz med Ivar Formo lue, strikket av farmor mor Randi Hagen!

IMG 8533

Løpsiver!

IMG 8559

Takk!

Vi takker for i år og ønsker alle en strålende høst og vintersesong. Alt nå gleder vi oss til neste år med Ivar Formos Minneløp 2016! Igjen, takk til alle som deltar og vår store gjeng av frivillige dugnadshjelpere. Uten dere – intet løp! Og takk til gode og samarbeidende sponsorer til selve løpet. Premieposer med Yoplait, Dagens Nærlingsliv og Norli bokhandel. Godt klessalg til gode priser for alle med Bull Ski & Kajakk, sportsdrikke med Squeecy samt gratis lunchpremier med Egon på Ullevål. Disse i tillegg til våre faste sponsorer som hjelper oss til å drifte en av landets største skilklubber. Takk!

Vi er stolt av å bidra til å løfte frem treningsglede hos store og små!

/Annik

FLERE BILDER (legger også ut et stort antall bilder til bildegalleriet på hjemmesiden)

IMG 8561

Landslagsløper Hans Christer Holund løp i front sammen med 11-12 åringene på 3 km. Også Eirik Nossum var å spore med den gjengen. «Styggfort», var herrenes kommentar ved målgang. 

 

IMG 8568

Starten på 3 km løp, 11-12 åringer

 

IMG 8620

Her er starten på 9 km

IMG 8669

Lykkelig i mål! 17km er en tøff reise i vår skog.  

IMG 8694

Herlig med Yoplait, det gir glade barn!

 

IMG 8697

Vilde tok vel imot norlibag med DN, Yoplait og gratis lunch på Egon Ullevål.

 

IMG 8452Spent før starten hos de aller yngste!

 

IMG 8636

Jenter 9-10!

 

IMG 8638

Gutter 9-10

 

IMG 8647

Gutter 11-12

 

IMG 8714 Vinnere av 9 km kvinner: Amanda Spjælnes, Benedichte Rimmereid, Therese H Grimstad

 

IMG 8716 Vinnere av 9 km herrer: Stian Stensland, Bejnamin Kiraithe Mjoro, Olav Martin Talmo

 

IMG 8742

G15-16

 

IMG 8508

Haregjengen på barneløpet, jenter fra GJ02, Margrethe, Julia, Karoline, Tora, Filippa & Theresa

 

IMG 8511

Spent før start, barneløpet

 

IMG 8665

Selma og Tora, ferdig løpt

 

IMG 8745

Et knippe ferdig løpte J02, på vei til Pizza og sosialt sprell med resten av skigjengen, Tyra, Nicoline, Karoline og Tora

 

IMG 8654 

 IMG 8690

 

IMG 8712

Sirevåg gjengen, uhyre raske. Anna, Axle og Ida.

 

Øvrige bilder legges til bildegalleri på web siden vår