Jobben i kjølvannet av suksessen

Kan du egentlig kalle deg idrettsinteressert hvis du ikke har fått med deg suksessen til Lyn Ski sine representanter på nasjonalt og internasjonalt nivå gjennom denne vinteren?

Bredden på prestasjoner fra Lyn Ski sine representanter er så stor at man oppriktig må ha gått inn for å ikke følge med hvis man ikke har fått med seg hva gjengen har levert. Simen og HC har briljert på internasjonalt nivå, vi er i sluttspurten på NM stafett i år igjen med Johan, HC og Simen, de tidligere Lyntrenerne Eirik Myhr Nossum og Hans Kristian Stadheim har representert vært sine landslag gjennom sesongen, hvor Stadheim og Storbritannia også har hatt med vår eminente tidligere smører Jo Aleksander Lænn, Langsløpslaget Lyn Ski Moseteråsen har vært utrolig offensive og synlige gjennom hele sesongen, og både Anders Høst og Joar Thele er nå del av henholdsvis Team Serneke og Team Ragde. Trener Jostein Moe og Johan Tjelle har også i år fortsatt over til Team Veidekke Oslofjord. Lyn produserer mange store prestasjoner og en rekke store navn i norsk skiidrett, men hva skjer i kjølvannet av suksessen?

Det er ikke selvsagt at fordi man har oppnådd noe som klubb på seniornivå, at dette automatisk vil fortsette, og det jobbes hele veien med å legge til rette for at nye lovende utøvere skal få muligheten til å følge i fotsporene til våre forbilder som gikk først, viste hva som kan være mulig å oppnå som dedikerte lagspillere i klubb, og videre kunne bryte enda nye grenser. For er det noe som er viktig for en klubb, et firma eller et lag, er at vi alltid kan videreutvikle og gjøre ting enda mer optimalt, basert på de fantastisk gode erfaringene og kunnskapene som tidligere ressurspersoner har støpt inn som en sterk grunnmur i vår kultur. Som klubb kan vi i dag høste mye fra den fantastiske jobben som har blitt lagt ned i mange år, barneidretten har engasjerte og ivrige trenere som dyrker skigleden og mestringen, og deltagertallet på årskullene skyter i været, da er det ekstra stas når OL vinnere kan ta seg turen og motivere alle unge lovende på sommerskiskoler og arrangementer, ting blomstrer. På ungdoms, junior og seniornivå jobbes det også sterkt for å opprettholde vår posisjon som klubb i langrennsnorge, denne jobben vil bli presentert her.

På Tåsen Cafebar, onsdag 30.mai, samles 17 seniorer til middagsmøte. Temaet er hvordan vi skal jobbe best mulig sammen kommende sesong. Seniorgruppen i Lyn Ski består nå av utøvere som er på forskjellig sted i sin langrennskarriere, fra forskjellig bakgrunn, og med mange forskjellige individuelle mål og hensikter for sin satsning. Felles for alle er at vi vil bli bedre i det vi driver med, og det er et veldig unikt og sterkt utgangspunkt for å skape noe kraftfullt sammen. I bunn skal våre felles verdier ligge, verdiene danner grunnlaget for hvordan vi jobber sammen, hvordan vi ønsker å bli oppfattet uttad, og gir retningslinjer for hva vi skal pushe hverandre på. Lyn Ski senior sine verdier gjennom sesongen 2018/2019 er å være profesjonelle, sammensveiset og offensive! Profesjonaliteten bringer frem toppidrettsperspektivet i vår drift, vi skal alltid være nysgjerrig, søkende og opptatt av å ha optimale gjennomføringer av økter, samlinger, renn og innen samarbeidet. Offensivitet skal kjennetegne hvordan vi går inn i sitasjoner vi møter. Når en klubb er av de beste er det lett og hvile og forvente at ting skal fortsette fremover. Vi tar ikke den sjansen, vi skal gå inn i utfordringer med offensiv innstilling, en innstilling om at vi skal lykkes, en innstilling om at vi skal bryte nye barrierer sammen, en tro på at en slik innstilling smitter og trekker hverandre mot de målene hver enkelt ønsker å oppnå, og til nye høyder. Sist men ikke minst skal vi være sammensveiset, det skal være takhøyde for at hver enkelt har forskjellig hensikt med sin deltagelse, og vi skal jobbe med hver enkelt relasjon, slik at summen av alle relasjonene blir sterkere. For når gulvet brenner og man møter motgang, da er det viktig å finne motivasjon i hverandre og å kunne dele av våre liknende erfaringer. Når vi er sammen på treninger, samlinger og renn i mangfoldige dager gjennom året, da må vi ha det fint sammen, da må vi kunne fylle opp vår energi fra hverandre. Våre retningslinjer er klare, vi vet hva vi kan forvente av hverandre, og vi tar høyde for at folk er forskjellige, men vi skal alltid strekke oss for å bidra inn til fellesskapet. Visjonen vår er klar, Norges ledende langrennsklubb, et sted hvor du kan utvikle deg dit du ønsker og nå dit potensiale. Dette skal vi skape sammen, med fokus på fellesskapet, på gleden av å kunne bedrive den idretten vi elsker mest av alt, og ved å ha et sterkt utviklingsmiljø hvor vi ser og benytter hver utøver sine styrker og utfordringer, og tilrettelegger for hver enkelt sin individuelle utvikling.

Denne prosessen hvor vi diskuterer forventninger, og danner retningslinjer, verdier og visjon for laget, blir også implementert på gruppene videre i systemet. I juni dro Juniorgruppen til fjells for tredje år på rad, denne gangen med forflytningssamling i Jotunheimen. Med rulleski og vandring forflyttet gruppen seg fra Beitostølen til Lom, via en rekke 2000 meters topper, lett storm over valdresflya, og overnatting i telt. Den grunnleggende hensikten er å skape lag, danne en gjennomgående kultur som skal prege hver enkelt sin deltagelse gjennom den kommende sesongen. Relasjoner ble forsterket, råe naturopplevelser utfordret flere til samarbeid, og vi står igjen som en sterkere gruppe. I Jotunheimen spikret vi hvordan vi skal jobbe sammen kommende sesong. Våre verdier som lag er å være seriøse, offensive, inkluderende og rause. I en gruppe som stadig har folk inn fra yngre klasser og ut til senior blir det å være inkluderende og rause viktig, vi skal danne relasjoner fort før vi skal ut å prestere, dermed blir hver interaksjon med hverandre viktige. Rausheten, tørre å gi litt ekstra for at andre skal få det bra, er her en essensiell verdi som gjør oss sterkere sammen. Vår visjon er å ha Norges Råeste utviklingsmiljø for juniorer. Mye kultur ligger allerede inne hos de eldre juniorene, og de nye inn i gruppen blir mer og mer inkludert inn i kulturen vi ønsker i laget utover juniortiden, og vil senere lære dette videre. Det å være Lyn Ski skal være noe ekstra.

Hvordan vi jobber med kultur blir også videreformidlet og diskutert med våre mange dyktige trenere på ungdomsteam og implementert også her. Vi ønsker som klubb å skape mange flotte ungdommer og voksne som vet hvordan man jobber i lag, og som pusher og benytter hverandre til det bedre.

«Å vite er ikke nok, vi må benytte. Å ønske er ikke nok, vi må gjøre» – Johan Wolfgang Van Goethe

Av erfaring skal vi lære og videreutvikle, sammen blir vi bedre, Lyn Ski!