KM Klassisk Langrenn 2020

888 var tallet for antall påmeldt til den klassiske KM distansen på Skullerud med venner i Bækkelaget som arrangør. Tallet 181 var og er tallet for antall LYN SKI deltagere til samme KM! Det skorter ikke på renniver i våre rekker, lite ski-vegring og mye skiglede.

Vi vinner bredden, vi vinner med mange KM mestere, vi vinner mange KM plasser på pallen og vi vinner DESIDERT i heiaklassen. Her tok TEO en suveren seier, fra morgen til kveld. Ingen er han like. Med «musikk-kassa» innkjøpt til HL i 2018 inntok han den tøffeste bakken, som alle helt til og med 2011, strevde seg opp. De eldste – mange ganger. Med grovkornet snø i delvis tilnærmet isformat og løse forhold var den en særdeles tung øvelse. Men, TEO heiet og muntret så snøspruten stod av løperne. Selvsagt fikk også alle andre utøvere sin dose, uansett alder og klubb. Selv våre veteraner i herreklassen ble jublet frem – av tilskueren, TEO. De gikk så fort at de tok hele pallen!

Kretsmester titler til Pernille K18, Anna i J16, Theo i G11, Marikken i særklassen, Trond i menn veteran. Deretter et godt krydder av pallplasser og mange i rekkene oppover og nedover. HEIA LYN SKI. Gratulerer!

Klassisk medfører gjerne litt mer spenning enn skate, nettopp fordi det er klassisk. Å finne rett hurumhei som skal gi riktig feste under skiene kan være et KM i seg selv. Men, mange fant gode oppskrifter – som vi delte romslig rundt. Klister på alle hold, med og uten dekke. Nero har ledet gjennom sesongen, om enn i tett konkurranse med god gammeldags universal. Mye som satt i dag!

Vi tok bilder – noen hundre. Dessverre en slik dag hvor det ikke slår helt inn, og kvaliteten egentlig ikke holder mål. Men, lot det passere likevel – man kan jo velge å la være å skrolle gjennom. Noen gode glimt er det dog. Bildene ligger samlet i bildegalleriet her. 

Ny dyst i morgen – nye muligheter! – Skate på programmet.

Noen glimt:

(dessverre ikke paller, rakk ikke både pall og bakke)