Lauritz Bergendahls Minneløp 6jan2013

DA ønsker vi små og store velkommen til det som for de fleste er årets første renn! Vi møtes i Sørkedalen. Vi lager som vanlig vår egen LYN SKI stand med LYN flagg og telt. Dette blir vårt samlingspunkt samt at vi skal gi våre løpere smøreservice. Velkommen!

Startlister for rennet finner dere HER. Mer info fra arrangørens hjemmeside finner dere HER. Dette er ett av våre satsningsrenn – vi stiller med smørehjelp til det dagsaktuelle siste stikk. Værvarsel for Sørkedalen finner dere HER

Til inspirasjon – Film fra LBM 2011 ser dere her.  

Smøretips – les mer…..

LBM2011 30

/A

Smøretips til Minneløpet:

Slik det ser ut lørdag kveld – blir det antagelig klisterføre i morgen. Derfor er grunnvoksen byttet ut med isklister under (rød tekst). Vi antar at universalklister vil fungere, men vent gjerne med å legge siste laget til man kommer til Sørkedalen.

Foreløpig er det for tidlig å si hvilken dagsaktuell festesmørning som blir riktig på søndag – det venter vi med å tipse om til det er en time eller to til starten går.

Med de forholdene vi ser nå – sammen med værprognosene tyder mye på at det vil bli riktig å gå på voks.

 

Nysnøen som kom i forgårs var en liten gave. Når de kjører opp nye spor blir denne nysnøen blandet sammen med den gamle omdannete snøen. 


For de som synes det nå blir noe skummelt å lese om smøring og tips – kom som dere er med ski – men SØRG FOR at skiene er RENE. Vi hjelper til derfra.

For de som tør å lese ett hakk lenger – Smelt inn et lag blå ekstra (med smørejern) i festesonen. (Festesonen for smøring er midt under skien: fra midt under hælen og ca 40 cm frem) Vi hjelper til derfra med smøring.

 

Til øvrige lesere – her er smøretips fra Geir Moe: 

Klargjøring glisone:

Varm inn Swix LF8 ev CH8 glider (temperatur ca 120 grader). Varm gjerne inn to ganger uten at du sikler mellom, bare avkjøl til romtemperatur

Sikle av med plastsiklig

Børst med stål/messingbørste i gliretningen (pass på å hold børsten riktig vei – se pil på børsten)

 

Klargjøring festesone:

Legg 100 Swix sandpapir rundt smøreklossen og rubb opp sålen i festesonen. Tørk bort smuss/pusserester.

Legg et lag med et tynt lag med isklister. Pass på at hele sålen er dekket. Varm dette inn i sålen med smørejern (temperatur ca 120 grader)

Avkjøl til rom temperatur.

 

Du har nå en fin base som er slitesterk (uten at den vil ødelegge glien) og gir et veldig godt grunnlag for festsmørningen.  Dette gjør vi i Sørkedalen på søndag – før start.