KM til helgen – vi slår alle rekorder

Med 158 til klassisk lørdag og 183 til fristil søndag er vi DEN STØRSTE KLUBBEN TIL START I KM!

KM KOLLEN 2011 dag2 1

Her skal vi ut og kjenne på GODFØLELSEN! HER ER SMØRETIPS _ Ta med klistertuben! Vi skal hjelpe så godt vi kan. NB startnummer hentes av oss – dere får der og da!

Og til de som smører natten gjennom, eller bare ikke får sove – eller er tidlig oppe – eller rett og slett er innom siden ila helgen! FILMENE fra siste to år ser dere her:

 

http://www.youtube.com/watch?v=MY31NVLpgxY

 

http://www.youtube.com/watch?v=4-6KNKWlrPo

 

Det er litt spesielle snøforhold i Holmenkollen nå: En blanding av  grovkornet snø, kunstsnø og litt ferskere snø. Dette gjør at vi må frem med klistertubene i klargjøringen av skiene til i morgen.

 

Foreslår følgende – ynge løpere 

Glid:

Legg på LF6 glider, varm den gjerne inn to ganger (ikke sikle i mellom).

 

 

Smørejernet må være ganske varmt (ca 140 grader). Har du ikke temperaturmåler på jernet; før det litt roligere over sålen. Avkjøl til romtemperatur mellom.

 

Sikle og børste skien med stål/messing-børste, børst alltid i fartsretningen.

 

Feste:

Gjør ren festesonen ordentlig. Rubb opp med SWIX sandpapir 100. Tips: Legg papiret rundt en smørekloss og arbeid frem og tilbake litt i fartsretningen.

Grunnbase: (dette er alltid greit å gjøre hjemme) 

Trinn 1:

Spray på Swix KB20 (grønt grunningsklister). Prøv å få til et jevnt tynt lag som dekker sålen. Bruk tommelen og stryk ut rett etter på-spraying. Alternativ kan du legge et veldig tynt lag med tradisjonell blå isklister. Husk at det skal ikke være mer enn at det dekker sålen. Her må man jobbe litt med tommelen for å få jevnet det ut. Bruk gjerne en varmluftspistol eller god hårføner. La det kjøle ned til romtemperatur – ev sett skiene ut så det herder litt ekstra godt.

Trinn 2:

Legg et tynt lag med kald lilla klister: SWIX KR 35 eller 30 ev Rode Violet Special klister, samme prosedyre som over (med blått isklister). Viktig at det er tynt og så jevnt som mulig.

Hvis dere er ukomfortabel med å legge tynne lag med klister kan vi prøve å hjelpe litt til/vise dere i morgen, men har ikke kapasitet til å smøre ski til ”alle”. Prøv å legg det første laget selv (Trinn 1)!

I tillegg til basen må vi legge på 3 lag med dagsaktuell voks. Dette gjør vi før start.

 

Fra LYN SKI sitt smøreteam –

Her kommer en kort smøremelding skrevet på bakgrunn av yr.no for KM-helgen.

Lørdag 12.januar Klassisk

 

Gli:

Swix LF6 eller Skigo LF grafitt

Swix HF6 eller Skigo HF Violet/Ultima

SwixFC7 eller Skigo C105. Alternativt for dere som går kort legg kloss c105 som korkes inn.

Feste:

 

Gurubase bestående av et tynt lag Guruwax Extreme 39 Hard klister (brennes inn med jernet) og et lag med Hallgeir extreme festevoks som brennes i klisteret.

eller

 

Brenn et syltyntynt lag med blått isklister og et syltynt lag med rode violet special.

 

Slik det ser ut nå så må dette dekkes med tørrvoks. Hva det skal dekkes med må avgjøres renndagen.

 

Søndag 13.januar Skate

 

 

Gli:

 

Swix LF6 eller Skigo LF grafitt

Swix HF6 eller Skigo HF Violet/Ultima

Swix FC7 eller Skigo C105. Alternativt for dere som går kort legg kloss c105 som korkes inn.

 

Mvh Smøreteamet i Lyn Ski

 

Og ellers om rennet og Kollen (som har stått på siden noen dager….)

Holmenkollen, klassisk lørdag – skøyting søndsag. Bækkelaget arrangerer – de legger ut info hos seg på denne linken: http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?OrgElementID=63130&CatId=491860

Startsidene er ute her.  MØT OPP I GOD TID. En drøy time før for klassisk – og en drøy halv time for fristil. Premie til alle yngre – Vi bistår med smøring på lørdagen – Se etter LYN SKI Teltet og seil! VELKOMMEN. 

Se også våre sider med masse info om renn – Rød linjemeny RENN – trekk ned i rullgardinen og velg det du ønsker. Her ligger også en ”ny på renn” med litt a-b-c for den som er første gang på skirenn.

Invitasjon til renner HER

Vi legger ut for smøretips fredag – slik at dere kan forberede skiene noe før dere kommer. Siste finish tar vi sammen i Kollen. Velkommen til en herlig skihelg!