Lørdagsnytt fra HLR 2014

Hilsen fra Mathys og den glade gjengen på Gåsbu.

Værgudene er i år ikke helt vennlig stemt mot norsk langrennsungdom. På gårsdagens 5 km klassisk var det til dels ujevne forhold. Særlig de siste startende i Gutter 16 fikk utfordrende forhold med tett snødrev og brtydelige smøreproblemer.  Lyns eneste deltaker, Edvard Hesle taklet situasjonen med godt humør. «Været kan jeg ikke gjøre noe med», sier Edvard.

Lørdag er det fortsatt grått. Utenfor hotellrommet på Hamar er det helt grått og regn. Vikingskipet ligger som en sammenkrøllet deprimert og våt katt i synsranden da vi kjører mot Skistadion på Gåsbu. Heldigvis ligger skistadion et par hundre høydemeter over byen og det er snøvær og hedemarks-vinter på stadion.
HLR14 lørd hve til start

I dagens sprintrenn går alle prolog, men bare 30 løpere i hver klasse kvalifiserer for utslagningskonkurransen. De øvrige går en langrennscross-løype med mange tekniske utfordringer.

Jentene startet alerede klokken 09.00 og følgende Lyn-løpere deltok: Amanda Hylland Spjeldnæs, Oda Libæk, Ebba Lindbæck, Johanne Gregers, Benedicte Rimmereid, Cathrine Libæk, Selma Jensen, Selma Landsverk og Elisabeth Hofgaard Thorstensen.
 
Desverre ingen videre til sprintfinalene, men skicrossen ble en morsom opplevelse med musikk og mange tilskuere. Dette så artig ut og jentene smilte, sier trener Marius Prestegård.

 
Også i gutteklassen stiller Lyn sterkt med følgende løpere i Gutter 15: Ola Trommald Staumsheim, Nicolai Sevang, Olav Rygnestad Haugerud, Espen Hegstad Kruger, Herman Bjerke, Jørgen Lervik Dahlstrøm og Christian Truyen Ryssdal. I Gutter 16 stillerEdvard Hesle. «Jeg er litt nervøs», uttaler Olav Rygnestad Haugerud før start.
 
Det blir mange timer i smøreteltet – med ymse produkter og ikke minst pulver og gasser….. litt for mye Inger??? godt det er HLR bare en gang i året Inger HLR14
NB…. det er IKKE mange smøre-damer!!! Vi som har vandret litt i disse teltene på ymse renn vet nemlig at dette er et manneshow med testosteronbomber oppunder taket som kappes med skyer av damp,svette og pulver. HEIA Inger som smører! Vi vil ha flere damer som deg!!!