LYN SKI Moseteråsen i Marcialonga 2020

Marcialonga – den lange marsjen. 7 mil klassisk skigåing gjennom Val di Fiemme, eller Fiemmedalen gjennom trange byer med herlig Italiensk stemning. For langløperne våre har dette blitt en tradisjon, og turen er like bra hver gang.

Årets reisefølge bestod av 8 løpere og to i støtteapparatet. Mr. LYN SKI Knut Nævestad og Frank Jernberg fra Bull Ski & Kajakk sørget for optimale ski og langeservice med nye produkter fra sportsdrikkprodusenten Fuel of Norway. Vi bruker to forskjellige systemer underveis i skirenn. Er skirennet veldig langt foretrekker vi stort sett drikkebelte med flaske, og flaskebytte underveis på drikkeposter. Er rennet noe kortere velger flere løpere et drikkebelte med slange (nesten som camelback) fra Coxa Carry, og heller få små slurker med sportsdrikk på drikkestasjonene. I et skirenn som Marcialonga (7 mil) tar løperne våre litt forskjellige valg med tanke på hvilket drikkesystem som velges.

Som vanlig testet vi ski to steder i løypa dagen før rennet: Noen kilometer før Canazei, løypas vendepunkt, og nede på VM stadion i Val di Fiemme. Øverst i løypa er snøen ofte tørr, mens det blir noe varmere nedover i dalen.

Våre langløpere samt LYN-løper Joar Thele som også representerer team Ragde Eiendom

Renndagen startet grytidlig med frokost på hotellet kl 05:40. Her gjelder det å fylle på lagrene uten å bli for mett. Inntak av næring underveis er langt viktigere enn å spise seg stappmett rett før start. Dessverre måtte to av våre påmeldte løpere, Ola Bjerke og Vegard Vinje melde forfall til løpet i siste liten grunnet sykdom. Dette gjorde da at våre løpere fikk ekstra god hjelp til langing underveis.

Som vanlig leverte våre løpere solid, men i år uten helt de toppresultatene vi har vist i enkeltrenn før. Petter Kaarby leverte et solid renn med 53. plass. Sondre Grønvold endte som nummer 58, mens Barbro Sætha ble nummer 31 i kvinneklassen. Vi hadde også med tre debutanter i årets Marcialonga som leverte varene. Morten Nævestad gikk inn til tiden 3:38 og ble med det nummer 267 blant de 5500 deltakerne. Herman Bjerke viste at han fortsatt har fart på skiene og kom seg inn topp 1000 fra en pulje langt bak, på tiden 4:18. Joakim Olsen staket seg gjennom løpet og tikket inn på 4:43.

Nå gjelder det å holde motivasjonen oppe tross begredelig Oslo-vær og se fremover mot Vasaloppet og Birkebeineren som er de to neste store for våre langløpere.

Langløperne