Ny hovedtrener til LYN SKI

 Jostein2

Hovedtrener

Jostein Moe blir ny hovedtrener for Lyn Ski sin senior og juniorgruppe, Jostein har trenerutdanning fra NIH og har de tre siste årene vært trener i junior og seniorgruppa i Lyn Ski, siste år som hovedansvarlig for juniorgruppa. Jostein har også vært hovedtrener for Oslos juniorsatsning – Team Kollen i to sesonger. Før det har han erfaring som langrennstrener i Fossum. Vi får en meget kompetent og erfaren trener som nå tar steget opp som hovedtrenere for kanskje landets sterkeste klubb på herresiden. Vi er svært fornøyd med at Jostein takket ja til å ta på seg jobben med å videreføre utviklingen av senior og juniorgruppa.

Nye roller for Stadheim og Myhr Nossum

Lyn ski har de siste årene levert løpere både til landslag og private team. Nå står våre trenere for tur, Hans Kristian Stadheim går inn som hovedtrener Team LeasePlan Go og Eirik Myhr Nossum tar steget opp som trener på herrelandslaget. Vi er svært stolte over muligheten som Hans Kristian og Eirik har fått, først og fremst er det deres egen fortjeneste at de gjennom hardt arbeid og engasjement har klart ta ytterligere et steg i sin karriere. Vi er også veldig takknemlig for det fantastiske arbeidet de har lagt ned i å utvikle utøvere, støtteapparat og klubb. Begge to har utviklet seg som trenere gjennom å være trenere i Lyn ski over lang tid, fra aldersbestemte klasser til junior og senior klassene i klubben, på den måten har klubben også vært med på å utvikle «topptrenere», det har vært rom for å prøve, feile og lykkes.  Og lykkes har begge to ved at Lyn Ski i dag stå frem som en av landets sterkeste klubber når det gjelder herrelangrenn. Vi ønsker begge lykke til videre og vi er sikker på at de har mye å bidra med for sine nye arbeidsgivere. Vi håper selvfølgelig kunne dra nytte av deres kompetanse i klubben på en eller annen måte selv om de nå har en annen arbeidsgiver.

Trenerutvikling

På samme måte som Lyn Ski har ambisjoner om å utvikle løpere til toppnivå har vi ambisjoner om å utvikle trenere og ledere til toppnivå, Lyn Ski skal være førstevalget for ivrige og ambisiøse trenertalenter. På samme måte som utøveren skal våre trenere kunne gå utviklingstrappa i klubben og nå sine mål og sitt potensiale.

Ambisjoner:

Selv om to sentrale brikker forsvinner har vi ingen planer om å senke ambisjonsnivået, vi har løpere med stort potensiale, og vi ønsker å videreutvikle tilbudet både på senior og junior nivå. Jostein Moe vil sammen de øvrige trenere og støtteapparat videreføre det beste av det vi har gjort så langt men samtidig lete etter forbedringspotensiale og utviklingsmuligheter. På juniorsiden vil Tinus Dahl fortsette som juniortrener, også han har gått utviklingstrappa i Lyn Ski, fra aldersbestemte klasser til juniorklassene. I tillegg vil Guro Tveito rykke opp fra trener i aldersbestemte klasser i Lyn til juniorgruppa. Vi vil i løpet av sommeren utvide trenerteamet med ytterligere en person til. Vår ambisjon er å befeste vår posisjon som landets ledende klubb på herre siden og utvikle vår satsning på jente/damelangrenn basert på mange av de store og gode jentekullene vi har på juniorsiden og i aldersbestemte klasser. Videre vil det også være viktig for oss å utvikle trenere og ledere til å nå sitt potensiale.