Oslo Skifestival 1014

Da ble det skirenn – og det ble Oslo Skifstival, om enn i litt andre former og på andre steder enn hva vi er vant til i Holmenkollen. Tross mange logistikk utfordringer var vi mange, og det ble også flere gode resultater.

IMG 2772

Fredrikke H, Albin, Fredrikke AH

Som de fleste har fått med seg har snøen, frem til lørdag morgen, glimret med sitt fravær. Vi har trent barmark opp og ned i mente og alle renn som har vært krysset av på kalenderen har ikke akkurat blitt lagt på is- men rett og slett avlyst. Oslo Skifestival er av i de største arrangementet i kretsen – og da også på landsbasis et stort arrangement, all den tid Oslo er en meget stor krets. Alle gleder seg til OSF – også vi. Heldigvis hadde arrangøren Høybråten og Stovner IL tidlig sikret seg reservearena på Gåsbu (vi lover det er lange køer på de få stedene som hittil har hatt snev av snø).  Rennet ble flyttet og lett omorganisert med fornuft. Alle løpere tom 14 gikk seg ferdig lørdag. Søndag – i dag – er forbeholdt 16 +. Nettopp nå i dag ser vi at Olav har gått inn som nr 18 og Herman som nr 21, knappe 1:16 og 1:22 bak vinneren, her stilte 108 til start. GODT. Begge i G15.

Videre handler så dette skriveriet om de yngste – og vi vil først si tusen takk til alle som tok veien opp og bidro til en stor LYN SKI base på Oslo Skifestival. Det ble individuell start med 68 LYN SKI løpere på streken. Halvparten av det vi nok ville ha hatt med om Holmenkollen hadde holdt stand, men vi var ikke den eneste klubben som gikk ned i antall der og da. Når det er sagt. Vi er imponert. 68 løpere betyr ganske mange LYN SKI folk, det skal ganges med mor, far, søsken og en og annen hund….

IMG 2748

Før start… siste pepp talk

Vi gratulerer alle som gikk renn for aller første gang – og da helt opp i Hamarland, spesielt av de yngste som reise for eget løp (ikke søsken). Valdemar stilte i gutter 9, Selma og Thea Olivia var første reis jenter i J9. Med seg hadde jentene også Sigrun og Stella som begge er drevne rennløpere med eldre søsken. Valdemar tronet som eneste LYN SKI gutt i 9 klassen. Nesten debutanter, i hvert fall sesong debutanter hadde vi også hos J8 hvor både Filippa, Ea og Ida var med. Hos gutta tok Christoffer MM og Willam OR ansvar, begge småsøsken som har vært med en tur før. Gutter 10 stilte mange, sterkt og raskt, selv om vi ikke bruker rangering her. Oppover i rekkene fulgte det variert med godt, G/J 12 stilte med nok løpere til at over 10% av startende i klassen var LYN SKI. Sammenlignet med andre klubber var dette godt. Resultatmessig stakk jenter 11 (03) av med både seier og best resultat samlet. Vi tok litt i og gratulerte for seier i jenter 11 i går, dessverre var det nok litt kloms i resultatlistene. Men Chrisina OS vant nok ikke, men tok en flott 7. plass, tett fulgt av Tirill, Fredrikke og Gjendine. Fredrikke AH og Sofie var også med og bidro både på individuell start og til stafett.

IMG 2765

Jonas, Christoffer, Jørgen og Fredrik… midt i LYN SKI basen

Jenter 2002 var også godt representert i klassen med bra resultater. Hos gutta i samme årgang gikk Petter Bakken inn til 12 plass blant 152, mens Ulrik i klassen over kom inn til 13 plass med 153 konkurrenter. Dette er bra. Og vi minner om at det både hos jentene og guttene er svært korte tider fra våre løpere og opp til vinnerne. Vi snakker halve minutter eller et knapt helt.

Stafett fikk vi også til – med mange lag. Mye frem og tilbake dagene før med mange avbud og mye omorganisering. Dog fikk vi frem et solid oppsett. Litt måtte vi ta på strak arm da noen uteble uten forvarsel – men her har vi mange glade og ivrige barn. Å gå to etapper skremmer de færreste. Eirik i G10 tok det på strak stav slik at han og Markus (førstereis) fikk et godt lag. Nesten alle gutta fra G10 endte opp med to etapper, fordi vi ikke fikk omorganisert fra frafall i siste liten til frister hos arrangøren. Jeg mistenker mange av disse gutt for at gjerne hadde gått alle tre etappene alene, om de fikk lov. Ikke overraskende gikk Martin B først inn i vekslingsfeltet fra sin første etappe og fikk sendt Valdemar ut i en fei. Lengst opp tok jenter 13-14 en 10. plass i stafetten, selv Anna var blitt syk. Johanne og Pia fikk med seg Karoline fra j12 og kom raskt til mål. I alle lag hos klassene under topper vi ingen lag – det viktigste for oss er å gi barna en god opplevelse. Det tror vi slo til – selv om smilene fort stivnet i kulden. For det var kaldt og naturlig nok litt uvant – etter en lang og barmarksrik vinter så langt i Oslo.

IMG 2756

Stella venter på veksling – stafett

IMG 2758

 

Noen kommer…

IMG 2760 IMG 2762

Ferdig godt – laget med Jørgen, Stella og Hannah

 

J13-14 STARTER 2

 

J13-14 – start

I skrivende stund er det hvitt ute og vi vet at kanonene går i Snøparken. Vi satser på at OSF ble det siste reiserennet på lenge – både denne og neste sesong. Vi er alltid optimister – og nå tror vi på skisko fremfor joggesko resten av vinteren. Vi vil ha det hvitt – så vi kan fortsette å bygge opp under en solid optimistisk skiglede hos små og store.

HALLEN

Arrangøren brukte det grønne teltet (smørebu under NM) til varmetelt – lurt….

 

/Annik