Smøretips til LBM

Det er meldt  minus 1 til 3 grader i Sørkedalen i morgen. Snøen er åpenbart omdannet i lys av lenge siden sist snøfall og flere dager med varmegrader siste uken. Dette taler for at det blir klisterføre. Dog er det en regel som sier at man alltid skal være forsiktig med klister når det er minusgrader – så det er ikke gitt at det må bli klister.

Glid:

NB! Skiene må være ordentlig rengjorte og glidsonen børstet opp med stål/messing-børste før du begynner med å legge glider

 

SWIX CH7 eller CH6

Varm inn 2 – 3 ganger før du sikler og børster. Avkjøl til romtemperatur mellom hver innvarming

 

 

Feste:

  1. Rubb opp festesonen
  2. Base (må legges hjemme): Legg et tynt lag med blått ev grønt isklister. Tips for å få det tynt og jevnt: Varm opp tuben i vannbad eller ved hjelp av varmluftspistol. Sett tuben på høykant med munningen ned mot sålen og klem forsiktig mens du fører den langs sålen i festesonen (en stripe på hver side av midtranden). Bruk smørejernet (90 grader/svak varme) til å varme/fordele klisteret på sålen. Må ha litt trykk på jernet for å få til dette bra. Jobb fra hver ende og inn mot midten. Mens klister fremdeles er varmt jevner du så ut med en smørekork på høykant, jevnt trykk, men ikke for hardt. Jobb fra midten og inn her også.
  3. Skiene er nå klargjorte til å legge dagsaktuelt feste – noe vi må gjøre på start når vi ser hvordan føre blir. Våre beste tips er at det blir lilla klister, ev en 50/50 blanding av lilla og Universal klister. Merk imidlertid følgende: Med den basen dere nå har fått anbefalt er det fullt mulig å legge voks oppå også. Hvis det er minus 3 – 4 grader på start – så taler mye for at det er mulig å gå på voks. Vi snakker her om korte barnedistanser på LBM – så slitasjen er ganske begrenset. Dessverre er det ikke mulig å ta stilling til dette i kveld – så her må man vurdere forholdene før start i morgen.