Triathlon

Interessert i å prøve triathlon-vintertriathlon-duathlon? 

 LYN Ski

Triathlon – Vintertriathlon – Duathlon 

Lyn Ski er medlem av Norges Triathlonforbund.  Vi har ikke organisert oss med en egen triathlongruppe i klubben, men medlemskapet betyr at medlemmer i LYN Ski kan delta for klubben i alle konkurranser i forbundets regi.  

Selv om Triathlon er blitt en stor sport i utlandet, er det fortsatt få utøvere i Norge som har triathlon som sin hovedidrett.  På de fleste arrangementer er det stor andel av deltagere som har en eller flere av grenene som primæridrett og blir med mest for utfordringens skyld.  Ikke minst gjelder dette Vintertriathlon, hvor det vanligvis deltar mange langrennsløpere.  At mye av treningen om sommeren er løping og sykling, gjør at en konkurranse som kombinerer alle tre øvelsene blir overkommelig.  De beste vintertriathletene i Norge er i utgangspunktet skiløpere på høyt nasjonalt nivå. 

I vinter er det kanskje spesielt to konkurranser som kan være morsomme å delta i.  10.januar er det NM Vintertriathlon på Eidsvoll.  EM går av stabelen på Lygnaseter 6.februar.  Dette er konkurranser som er åpne for løpere tilslutter Norges triathlonforbund.  Med litt trening i å sykle på snø på forhånd, vil utvilsomt mage av LYNs juniorløpere kunne være med å kjempe om medaljer.   Kunne det ikke smake med en ekte EM-medalje? 

For mer informasjon om konkurransene eller triathlon generelt, ta kontakt med Einar W Thorstensen som er oppmann for triathlon i LYN Ski. 

einar.w.thorstensen@moller.no