AGNES – TAR OPP ARVEN

Agnes er en vaskekte LYN SKI jente som har deltatt på klubbens skitreninger siden hun var 7-8 år gammel. Nå tar hun opp arven etter Ella, Ine og alle de andre Lyn jentene som har satt sitt preg på norsk langrenn. I morgen og på lørdag stiller Agnes kampklar på Beitosprinten blant seniorene selv om hun fortsatt har et år igjen som junior. Vi har fått et intervju med henne.

Agnes forberder seg på Beitostølen

 

Agnes hadde en meget god sesong i fjor og det har åpnet mulighetene for henne til å delta blant seniorene. Hun var blant annet kun et uhell unna en medalje på sprinten under Junior NM finalen forrige sesong. Agnes er også en av juniorjentene i Norge som var nærmest de som ble tatt ut til juniorlandslaget, hun har i den forbindelsen blitt invitert av landslaget til å delta på enkelte samlinger med juniorlandslaget. Vi har vært så heldig å få en prat med Agnes ”dagen før dagen”.

          Hva er det beste med å være skiløper i Lyn Ski?

At vi er en stor gruppe med et veldig godt samhold, det er slik at andre klubber misunner oss det gode og inkluderende miljøet. I og med at vi er mange er det alltid noen å matche seg mot på treningene det gjør at det blir høy kvalitet i treningsarbeidet. Og ikke minst finner vi på mye gøy sammen både på samlinger, renn og ellers.

           Hva er hovedmålet for denne sesongen?

Har spesielt ambisjoner om å hevde meg i sprintrenn til vinteren og ønsker å kjempe om pall plasser på alle sprintrenn for juniorer.

          Du driver med roing på sommerstid, hvordan synes du det lar seg kombinere med langrennsatsningen?

Roing har vært en fin avveksling om sommeren, morsomt å drive med noe annet på sommeren. Men etter hvert som de ulike idrettene krever mer blir det vanskelig å kombinere, nå i de siste har langrenn vært hovedfokuset.

          Hva er ditt beste skiminne?

Hmm… litt vanskelig det der. Tror det må bli Hovedlandsrennet på Lillehammer da jeg var 16 år og fikk sølvmedalje. Ellers har jeg mange fantastiske turer på fjellet i vinterferien her på Beitostølen, det er også gode skiminner.

          Og til slutt – hva er ambisjonen for helgens renn?

Ambisjonene er først og fremst knyttet til lørdagens sprint hvor jeg håper å komme videre fra prologen. Jeg stiller også i morgen på fristilrennet uten at forhåpningene der er så store, men alltid morsomt å gå skirenn.                                                      

Vi ønsker Agnes Lykke til i helga og med resten av sesongen.

/Frode