BUL Sprinten – en kald fornøyelse

Juniorene og seniorene har vært på Gålå for å gå Bul sprint, og sprint ble da også det eneste som lot seg arrangere, med 22 minus grader måtte duatlon søndag avlyses. Til tross for mange kuldegrader var alle Lyn løpere ute å gikk en rolig tur i et eventyrlandskap på søndagen. Det vises tydelig på bildet av Fredrik Ole, Eirik og Sondre at frosten setter sine spor.

alt

 

Lørdag ble det arrangert sprint – Solveig, Synne, Agnes og Kristin startet for oss. Både løpere og støtteapparat var spente og Solveig og Synne var så skjelven i bena at fall var uunngåelig i en vanskelig venstersving. Solveig tok seg allikevel videre til kvartfinalene med sitt ene fall, Synne med to fall måtte dessverre se kvartfinalen fra sidelinjen. Men hun var rask å komme seg ut for å øve på nedoverbakker, neste sprint skulle hun holde seg på beina. Agnes gikk en svært god prolog og var 5. best, i kvarten holdt det ikke helt inn, totalt en god 17 plass på en ikke topp dag. Solveig klarte seg fint i kvartfinalen og ble nr. 4 i sitt heat men kom ikke videre. Våre eneste senior jente Kristin(første års senior) gikk en flott prolog men i et meget sterkt felt holdt det ikke til å komme videre.

Blandt gutta stilte Andreas, Lars, Sebastian, Morten, Sondre, Fredrik Ole, Simen, Sindre og Henrik. Våre seniorer fikk det tøft med å kvalifisere seg til kvartfinalene det ble med prologen for dem. Det samme gjaldt for fem av juniorene, men her var Morten og Sondre nær en kvartfinale Morten noen små sekunder bak de 30 beste mens Sondre mistet en plass i kvarten på et fall. Simen og Fredrik Ole tok seg greit videre Simen med 2. beste tid og Fredrik Ole med 19. beste tid. I kvarten ble guttene våre satt i samme heat og de tok komandoen i feltet med en gang, gjennom nesten hele kvarten veklset våre gutter på å ligge i tet, det så lenge ut til at vi skulle få med 2 stykker videre men Fredrik Ole mistet semien med en meters margin på oppløpet og gled inn til en 4.plass i heatet, Simen vant heatet og var lett videre. Med en tredjeplass i semien og litt frem og tilbake med om han var videre som Lucky Loser kom Simen seg inn i finaleheatet på overtid. Her tok han umiddelbart kommando og var i tet helt til de siste meterne på oppløpet, men det holdt til en flott tredjeplass til Simen.

alt

Resten av helga ble benyttet til trening og finpussing på teknikk, og støtteapparatet fikk øvet seg og er også klare for et av vinterens største renn som går av stabelen på Sjusjøen 14-16 desember. Da er det uttaksrenn til Junior VM og Skandinavisk Cup for seniorene. Oppfordrer alle som er i nærheten da til å komme å heie på våre jenter og gutter.

Frode