Junior-NM: Monsterbakke, McDonaldsburgere… og NM-gull

Oppdatert med bilder

Hva kan være mer slitsomt enn en 700 meter lang monsterbakke med 51 meter høydeforskjell? Jo, den samme monsterbakken fire ganger. Det var ikke småtterier som møtte Lyn Ski sin juniorgruppe i Junior- NM løypene i Lillehammer. De gamle OL løypene var funnet for lette, og justert av en løypelegger som sikkert hadde noen han skulle hevne seg på.

jr NM

Kvinner og Yngre Jr Menn fikk slippe med to runder, mens de eldste gutta måtte skøyte seg gjennom fire runder på NMs første dag. Selv med Hans Kristians vitenskapelig blandete og rundetilpassede løperdrikke, er 20 km en manndomsprøve. 8 Lyn Ski løpere besto manndomsprøven, og 5 av dem skøytet inn til premieplass. Jentene og de yngre guttene gikk 10 og 15 km. Disse 6 løperne hentet inn tre premier. Men det resultatmessige høydepunktet på NMs første dag ble Simens bronsemedalje. Lenge gikk Simen og kontrollerte sølvmedaljen, men plutselig var det tomt for næring. Omgangssyke er ikke den beste oppladning til en 20 km. Trener Hans Kristian tok ansvar for den utsultede etter rennet, tok VIP-veien ned til Lillehammer og rett til McDonalds. Der fikk både Simen og flere i Lyn-gjengen erstattet de tapte kaloriene med solid sikringskost.

Lørdag var det klassisk 5 og 10 km som sto på programmet. Det ble raskt varmere, og enkelte av smørerne begynte å svette litt. Smøresjef Jo var derimot kald og holdt ro i rekkene. Noen glipptak på enkelte av løperne, men særlig de eldste gutta klarte seg bra. 20. plass til Fredrik Ole og 25. plass til Johannes er sterkt når Norges 200 beste 19 og 20 åringer møtes til dyst. Og poengene holdt til at begge disse er klare for Norgescupfinale. Og så kom ENDELIG seieren! McDonalds-foringen gjorde underverker. Simen kunne klatre helt til topps på pallen som norsk mester. Det ble mye Lyn Ski på stadion i minuttene etter at seieren var i boks! Jubel, klemmer … og noen blanke øyne.

Søndag var det stafett for kretslag i nydelig påskevær og godt vinterføre. Alle løperne gikk stafett. Hele 5 jentelag og 16 guttelag fra Oslo Skikrets. To Lyn-løpere – Fredrik Ole og Simen – fikk plass på Oslos førstelag, som gikk inn til 4. plass.

Til slutt noen nøkkeltall:

  • 14 Lynløpere gikk til sammen 432,5 km konkurranse og forserte monsterbakken 84 ganger
  • 2 smøreboder, hvorav Oslo skikrets hadde 1 med snødekket ”gulv”, og Lyn Ski hadde 1 med panelovn, linoleumsgulv, trådløst nett og – stort sett – svært høy stemning
  • 1 smøresjef som sendte 2 skitestere ut på 42 (estimat) testturer på 8 par testski
  • 4 ulike løperdrikker i 3 termoser og 1 flaske ble delt ut til 8 løpere som skulle ha drikke på 3 av 4 runder… av 3 mer og mer forvirrede drikkelangere
  • 2 NM medaljer hvorav 1 i gull (og 2 ostehøvler i premie)
  • 1 Lyn Ski team som hadde det gøy sammen – både løpere, trenere, smørere og heiagjeng!

ihk

Fighting faces:

 MG 6404 

 MG 6487  MG 6609  MG 6652  MG 6464 jr NM 2

Gratulasjon fra rørt trener:

 MG 6680