Veien tilbake – 16 plass i WC i Holmenkollen

Hans Christer Holund gikk inn til ein KNALL sterk 16 plass i helgens 5-mil WC renn i Holmenkollen. Det er likevel en tung vei HC har gått siden han stod på toppen som Jr.Vm for noe år siden!

alt

 Da Hans Christer Holund fylte 19 år fikk han gaven de fleste langrennsatsende juniorer kun kan drømme om, han ble Junior verdensmester. Året etterpå 2009 slo han like godt til igjen med en bronse medalje etter en trøblette sesong. I 2010 tok han videre steget opp blandt de store utøverene og var nå i seniorklassen. Desverre ble det litt for mye av alt de første årene, og  desverre problemer av ulikt slag. dette medførte at resultatene nok ikke var helt slik han selv eller de rundt han hadde håpet på. Under NM sist år på Voss ble HC 43 på 15 km skate, bedre gikk det derimot på fellestarten hvor han gikk inn som 22. Så når kom forandringen som gjorde at HC skulle være med i WC sirkuset igjen ?

Vel iallefall kom det i april en telefon fra en blondhåret sunnmøring. Spørsmålet var enkelt å grei, ønsker du å bli en del av senior satsingen i Lyn Ski kommende sesong ? Svaret ble heldigvis ja kanksje for alle parter? Uansett startet han da å treninger ilag med de andre utøverene som er i Lyn Ski. Første treningen var Sognsvann rundt med sols i mai, der ble han slått av Anders Høst. Som HC sa selv «Det var både inspirerende og jævla surt.» Med samlingene på Hellesylt, Torsby, Sjusjøen og Beitostølen og MANGE felelstreninger ble det etterhvert klart at HC var i støte. Kanskje var det diskusjoner angående trening og belastningsmengde med Hans Kristian, eller treningene med resten av senior og junior utøverne, eller det å være del av en treningsgruppe som benynte å gi resultater? (ev.alle faktorer). For på både Frognesetertester, Grefsenkollen, testløp, testrenn, intervaller med Auklandguttene ble nettopp dette bekreftet. Om det er summen av total pakken i Lyn Ski, enkeltfaktorer, eller tilfeldigheter som gjorde at HC fikk denne utviklingener er jeg alt for inhabil til å utale meg noe om. Det jeg kan utale meg om er at treningen som ble gjort fra mai til desember fungerte!

Sesongen startet nok derimot ikke helt som HC hadde håpet under åpningsrennene på Beitostølen selv om klassisk løpet var sterkt, men som treneren sa «Vær tolmodig, resultatene kommer når du får gått litt mer på ski!». Nettopp den roen og troen på treningsopplegget kan nok kanksje ha hatt noe av grunnen til at HC idag står med bla. :

– 2 seiere i Scan.Cup

– To WC starter (Holmenkollen og Lahti)

– Nr. 2 totalt NC senior Norge (foreløpig forsatt 1 renn igjen)

– Nr.3 totalt i Scan.Cup

I tillegg har han hatt støtte fra mange personer i miljøet i Lyn og utenom som har hatt troen på han. Det er farlig å nevne navn, derfor gjør jeg nettopp ikke det, i fare for å gleme av noe. Jeg må likevel nevne den god støtten han har hatt fra Rolf og Rikke (mor og far),  kjærsten, og etterhvert alle de gode kompiser og treningskamerater i Lyn Ski.

alt

Maksinen Hans Christer Holund fra Nittedal, med god suport fra sponsorer, klubb, venner og familie!

Det har så langt vore ein suksesssesong. Vi i Lyn Ski er utrolig stolte og glade på dine vegner Hans Christer. Med en 16 plass i helgen WC renn i Holmenkollen viser du med alvor at du er tilbake i gamet og en mann å se opp for! Vi gleder oss til forsettelsen og krysser fingerene for at skusessen forsetter!

Det som står først på programet nå er å vinne Klubbmesterskapet som er i kveld 21.03.2013!

HEIA LYN!

HKS