Norges Cup vinnere, og NM bronse medalje

Foto: Langrenn.com-Hans Christer Holund tok både NM bronse og total seier i NC 2013.

For en utrolig helg 4-7 april ble for alle med et hjerte i Lyn Ski.

Det hele startet med NC for juniorene på Sjusjøen torsdag 4 april. Her vant Simen M19/20, med Fredrik Ole på en flott 18 plass. Videre gikk både Sondre, Morten og Eivind (M18) svært gode renn og ble henholdsvis 32, 33 og 34. Noen sekunder raskere på de 10 km-erene og de hadde alle tatt topp 20 plasseriner! Solveig gikk også et flott renn og ble 18 i J18.

Det var likevel lørdagen den 6 april som ble en fantastisk dag. Først fikk vi Simen, Johannes og Agnes videre fra prologen. Agnes måtte desverre takke for seg i kvartfinalen, mens guttene gikk hele veien til finalen hvor de ble 5 og 6! Johannes bekreftet med 5 plassen igjen at er et av norges største sprint talenter. Etter dette startet fem friskuser mennenes 5-mil. Henrikk Bakke fikk desverre ikke stilt til start da han hadde brukket armen. De som derimot startet slo godt fra seg. Hans Christer Holund tok en fantastisk gledelig bronsemedalje ilag med Øystein Pettersen. Videre gikk Stian Remseth Andresen en fantom løp og tapte akkurat spurten om 5 plassen. Stian ble uansett beste u23 løper i årets NM 5-mil! De andre utøverene gikk også flott. Håkon Hjelstuen staket HELE 5-milen og ble totalt 39, han også høyt oppe i u23 klassen. Anders Høst kjempet lenge om en topp 15-20 plass, men sykdomen han hadde i forkant førte til at han gikk næringstom i det det var igjen omtrent 12 km,noe som medførte han tilslutt ble 49. Fredrik Schewencke gikk ikke et av sine beste renn, og kan mye bedre en 102 plassen han fikk. Jeg synest likevel det er imponerende at han fullfører, for faktisk så mange som 18 personer brøt årets 5-mil. Med prestasjonen på lørdag sikret også Hans Christer seieren i total norges cup for seniorer sesongen 2013.

alt

Foto: Knut Nævestad – Hans Christer og Stian gikk to fantastiske 5-miler under NM del to.

Søndag gikk NC finalen for juniorene av stabelen. Her stilte 5 utøvere. Solveig gikk en flott klassisk del, men fikk det litt tyngre når skøyte skiene kom på. Hun gikk likevel inn til en flott 23 plass i J18. Synne Myhre gikk nok ikke et av sesongen sterkeste renn og ble 34. Det er likevel imponerende av Synne å ta seg til finalen med tanke på at hun er første års eldre junior! De øvrige tre guttene gikk i eldre junior; Simen, Johannes og Fredrik Ole fikk 3, 30 og 34 plass. Simen kunne ikke bare juble for å ha kommet på 3 plass, men også for å ha vunnet NC-totalt for eldre junior 2013! Han ble også beæret med et treningsstipend fra langrennsportens venner for hans prestasjoner i året sesong.

alt

Foto: Eirik Lund Røer – Simen Hegstad Krüger vinner av NC for M19/20 2013

Vi er utrolig stolte av prestasjonene deres i helgen. Under er en video med litt av hva som har blitt gjort av trening sesongen 2012-2013 for de som har lyst å se:

Link:http://www.youtube.com/watch?v=B6ccSteEeGA

 

Til slutt vil jeg takke alle støttespillere, treningspartnere, sponsorer og engasjerte supportere for en fantastisk sesong! En spesiell takk må smøre teamet ledet av Jo Aleksander, Knut  og Peder ha !Dere har stått på som bare det gjennom en lang skisesong. Skiene vi har gått med har vore fantastiske, og dere har en stor ære for at prestasjonene har vore så gode som de har!

HEIA LYN
HKS