Vi skriver hjem fra HLR

Gratulerer til Tuva med seier i jenter 16 her på dagens distanse i Hovedlandsrenn. Gratulerer til Anna med en tredje plass i jenter 15, samme distanse. I sterk konkurranse med 200 utøvere! En solid 14. plass i jenter 16 til Ingvild, også Fredrikke og Nora på sterke plasseringer. Sten Magnus, Anders og Martin hadde meget gode resultater fra G15 hvor det var 300 løpere til dyst. Niklas var best av våre G16. Mye stang inn, noe stang der man tenkte seg og noe stang helt ut. Slik er skirenn.Sterk innsats fra mange – og en solid bredde fra klubben.

Tuva – vant hele kalaset for jenter 16 i dag.

 

Anna tok en herlig 3. plass hos jenter 15

 

Om du ikke har vært på et Hovedlandsrenn før – er dette et ekstra stort skirenn, med ekstra mye puls og ekstra mange dialekter. Det er kun for 15-16 åringene, hvilket i år er 2003 og 2004, fra hele landet. Det er tre dager med konkurranser. Dag en: individuelt renn. Stilart veksler fra år til år, 2019 var det fristil – 7,5 for G16, 5km for resten. Lørdagen er det sprintstafett. De 30 beste går videre, resten fortsetter i en skicross. Søndag er det kretsstafett. Det betyr et stort puslespill til Oslo Skikrets som har med seg over 200 løpere! Vi topper 1/3, resten går i mix lag. Det er mix 15-16 gutter og mix 15-16 jenter.

Vi har, som seg hør og bør, store smøretelt. Der leies det båser, mange mnd før rennet. Her samles et utvalg dedikerte, som tar smøreansvar for hele gjengen. Det er viktige oppgaver og det jobbes, time etter time. Vi vet at de liker det, men likevel – det er mange timer – og mye jobb. Smøreteltet er sosialt – og det veksles erfaring og råd klubber mellom. Hemmeligheten har løftet på seg, også i smøreteltet, de senere årene. At det ikke lenger er fluor å ty til for å jevne ut forholdene slik at skiene blir mest mulig like – gir jo en utfordring. Men, den har vi tatt på strak ski. Riktignok ble det innkjøpt YES og en del andre remedier for å holde tritt, men du verden hva vi har lært. Vi skal dele med oss – også etter rennet – så vi får spredt så mye kunnskap vi bare kan. En stor honnør til smørergjengen.

Dette er den største kovoien med løpere til årets Hovedlandsrenn på Gålå = LYN SKI