I morgen er det 5 mil

Vi har noen linjer for morgendagen, Kristian Berg, vår glade Lyn mann som følger våre større mesterskap med sin penn – meddeler følgende:

Begge LYN-gutta går 5-mila!

Da er Simen Hegstad Krüger endelig klar for sin VM debut og Hans Christer Holund klar for sitt første løp i dette mesterskapet! Vi i LYN er urolig stolte og gratulerer! Tøft å være blant verdens beste langrennsløpere når man kommer fra Norge. Simen har kun vært turist i VM, men nå skal han få vise hvem som er best! HC kom ned til VM litt senere, han har vært på Sjusjøen og trent.

Vi bøyer oss ydmykt i støvet for landslagsledelsen og de norske herre løperne etter fem gull av fem mulige! Vi kan ikke klage på uttaket når vi vinner.

Nå er fokuset 5-mila. Med formen de norske løperne har vist, så forventer vi norsk seier også her. Alle nordmennene som stiller er selvfølgelig medaljekandidater, Martin og Sjur stiller også for Norge. Vi har veldig stor tro på både Simen og HC! Landslagstrener Nossum melder også at alle de fire norske er medaljekandidater og har tro på både gull og flere medaljer!

Simen har aldri gått en 5-mil i et mesterskap, men er absolutt blant de største favorittene. Han tok med seg to OL gull i fjor, stafett og 30 km og sølv på 15 km, men stilte da ikke på 5-mila. Han har altså tatt medalje på alle distanser han har gått i mesterskap! Det er neppe mange i skihistorien som kan vise til noe tilsvarende. Simen er en av verdens beste på skate, på søndag får vi se om han er best!

HC VM-debuterte på 5-mila i skate i Lahti i 2017 med en tiende plass. I OL i fjor fikk han en bronse på 30 km, mens han endt på sjette plass på 5-mila i klassisk stil.

Både Simen og HC er kapasitets løpere som er best i skate, så vi håper på en knallhard 5-mil. Både Simen og HC har blitt bedre og bedre utover sesongen og Nossum meldte på dagens pressekonferanse at begge er i god form.

Vi er ikke beskjedne i LYN, vi tipper gull og to medaljer på LYN gutta og at Norge tapetserer pallen.

Heia LYN!