Yes we can – Norges cup på Hovden

_MG_3753-1Dette har vi ventet på lenge, men i denne helgen, i et avgjørende øyeblikk, gjennom hva den enkelte har ofret og satset, i junior-rennet på Hovden, har resultatene kommet til Lyn ski. Yes we can      (Bildelink i artikkel)

I en kraftkommune som viste seg frem fra sitt beste gjennom knistrende sol og perfekte løyper, opphevet de nye juniorene Ohms lov ved å la styrken og spenningen i kroppen nedkjempe motstanden i løypa. Simen, Johannes, Frederik Ole, Jon og Fredrik i M17 viste at den som satser også vinner. Tyngdeloven så ikke ut til å virke på disse gutta, som fløy opp de harde og lange bakkene med mer energi enn noen andre. Med tre stykker på poengplass og Simen på 6 plass i 10 km friteknikk var styrken i feltet satt. Kraften i takene ble overført til Håkon i M 18 som ikke kunne være dårligere og gikk inn til en meget pen 11. plass. Yes we can!

Proppfull av energi gjorde løperne seg klar til sprinten dagen etter. I prologen kvalifiserte Johannes, Håkon, Audun, Anders S, Bendik og Agnes seg til kvartfinalene. Gått hjulpet av et hemmelig våpen kom Audun, Anders og Håkon seg til semi-finalen, mens Håkon tok den helt ut og kom seg til finalen. Her ble det sanket Norges cup poeng i bøtter og spann. Yes we can!

Resultatene i løypa ble muliggjort gjennom et forsterket støtteapparat. Paal og Frode er allerede president and vise president i smørebua, og behersker alle smøringens stilarter. Samtidig utviser de en oppfinnsomhet som gjør at andre klubbers alkymister og tåkefyrster innen skismøringens vitenskap fremstår som fundamentalister. Med dyp innsikt i friksjonslovene ble det skapt glidteknologi i smørebua til Lyn ski. Med oppvarmede ski ved hjelp av smøreteltets byggtørker og velegnede skiposer ble tørrfriksjon omdannet til vannfriksjon, noe som ga Lyn-løpere enn startboost ingen har sett maken til på en sprint i Norges cup. På kvelden ble det fabulert om en ny type kaldski, med innlagt varmetråder i sålen og generator i bindingsfeste. Patentsøknaden er under utvikling! Yes we can!

Dette var helgen for de lange løp, 15 og 30 km sto på programmet, noe som gir nye utfordringer. I Lyn-suiten hvor 10 mann og en svenske camperte i fredelig sameksistens, ble det utviklet styrkedråper etter alle kunstens regler. Miraculix (Karsten) og Madame Mim (Marit) sto over grytene med cola, kaffe og andre hemmeligheter og brygget en eliksir som enhver sportsdrikkfabrikant ville solgt sin sjel for å få tak i. Yes we can!

Femten og tredve kilometer er langt, men nok en gang viste juniorene at langturene i Marka er den rette treningsform. Førstereisgutta presterte igjen. Simen, Johannes og Fredrik Ole lå langt framme i feltet hele tiden og endte på 5, 12 og 20. plass, mens Fredrik plukket plasser og gjorde kanskje sitt beste løp noen sinne. Håkon og Fredrik plukket også Norges cup poeng. Agnes viste stigende form og tok NC-poeng nok en gang med sin 23 plass. Det samme gjorde også eldre junior. Audun fikk vist hva han var god for (15), mens Anders S og Anders H bet seg fast i de eldre gutta og holdt helt inn til 19 og 20 plass. Anders H klatret fra 156 til 20 plass og fikk tidenes beste plassering i Norges cup. Slike resultater krever at alt skal klaffe – styrkedråper, ski og treningsgrunnlag, støtteapparat, og ikke minst en trener som skriker så høyt at pusten fra stemmen gir løperne et ekstra skyv i bakkene. Yes we can!

Hovden ble en suksess, med 8 løpere blant de tredve beste i sine klasser. Det gir forhåpninger når det skal kjempes om poeng på NM i Stryn om to uker. Yes we can!

Her er fullstendige resultater: http://nc.hovdenvgs.no/sider/tekst.asp?side=3&meny=10

 

Bilder finner du to steder: HER og HER