En dag forbi i Kollentåka!

Første dag av Oslo Skifestival vel i mål. Vi snakker skirenn med 4500 til start. Ja, det går fint! Alle starter, alle kommer i mål. Med 168 løpere til start var LYN SKI en av de desidert største klubbene, og det syntes godt på arenaen. Dertil fikk vi også flere gode plasseringer. Petter Bakken (G14) og Stella Stavrum (J11) kapret pallen i sine klasser! Gratulerer. 

For de uninvidde. Oslo Skifestival er nettopp det, en skifestival. På vei opp kjørte vi bak en henger som var merket «jeg er en skitilhenger, bli en du også». Både bil og henger var definitivt på rett vei til rett sted. Og, det vitnet noe om hvor bredt rennet strekker seg – her kommer det folk fra fjern og nær. Når så det er sagt – er det virkelig en bragd å hevde seg her. Når halve Norge stiller til startstreken kan man godt bli langt ned i rekkene og allikevel ha gått et formidabelt skirenn! Pallen kan føles langt unna på en slik dag når halve bygdenorge stormer inn med sine tropper. Og, all erfaring tilsier – de går fort på ski på bygda! Med til historien om store kull hører eksempler som i gutter 12 hvor 215 stk var påmeldt. Stella konkurrerte med 81 jenter og Petter med 85. 

Men, dagen ble fin den – og artig med mye folk. Tåka lå tett – og vitsene går alltid på en slik dag. Det er ikke tåke – bare pulver. I kjent stil er gjerne støtteapparatene fra utenbys lag ganske rause på pulver fronten (igjen – om du lurer: pulver=tryllemiddel fra låste glass skap på sportsbutikkene, koster en formue og gir ekstra glid. Å anbefale for junior/senior løpere – waste for de yngste. Det finnes tross alt mange andre måter å tømme kontoen på). Sekunderingen var også tett – blant utenbysgjengen. Vi andre holdt oss til muntre tilrop og sterke heiabrøl, særlig i Helnerbakken som kan knekke selv den sterkeste sjel. Prøv det selv om du kjenner sukket ta form mens du leser, det er faktisk hardt!!! 

Og støtteapparatet vårt stårt alltid sterkt. Til dagens dyst, av ymse grunner, forsvant mange av mine kjære linselus (= alle lyn ski unger) – men støtteapparatet stod støtt, så da knipset vi de 🙂   Uten støtteappen – ingen skirenn – ingen utøver – ingen klubb – ingen skiglede. Hurra for alle som bidrar! 

Et lite avsnitt for resultater, for de som ikke finleser sluttsummen av et renn. Hos J11 var Stella sterk med en god 3. plass. Anna gikk inn til en 9.plass av 123 jenter i J12. Martin Bakken tok en formidabel 5. plass i heatet med 190 G12 til start. Tirill nr 8 av 107 jenter i J13, mens Gustav tok en 13. plass av 131 gutter i G13. Petter ble som notert nr 2 i G14 av 85 sterker unge gutter og Karoline tok 22.plass i J14 av 79. Mens Benjamin avsluttet med en 22.plass av 122 i G15. Mange sterke tider dette, med bygda pustende i nakken! Gratulerer til alle – i alle rekkene! Mer finner dere her: https://live.eqtiming.no/22740#result

Da legger vi på noen bilder under her – fra dagens slabberas. I morgen er det stafett og smøremelding kommer! 

Avslutningsvis, i serien hardt i Helnerbakken, klipper jeg inn et herlig innlegg som pappa Libæk skrev etter en økt i Kollen. Erik har blitt junior pappa og etter reiser land og strand rundt med vårt eminente juniorteam ble det naturlig med egentest i Kollen. 🙂 God fornøyelse med god lesing! – da etter bildene. 

/Annik

IMG 9558

 

IMG 9559

Anders klar til start – en av de mange mange mange mange i G12

 

IMG 9562

Rudolf i startboksen – venter på siste slusing inn til start.

 

IMG 9563

flere – og stadig G12

 

IMG 9564

Ja – grums i luften. Tåke eller pulver?

 

IMG 9568

Kompiser – ferdig gått!

 

IMG 9569

Lang dag for Charlotte – Espen får trå til som bærer. 

 

IMG 9571

Et knippe støtteapparat – UTEN DISSE GÅR LANGRENNSNORGE VEKK OG BORT! 

 

IMG 9574

En gjeng mix med 13 +   Trener Tor Eirik sin tropp skal avslutte renndagen på ski hjem. Litt mer voksenbistand fra Geir som blir med.

 

Petter 02 andre plass

Og sist, men ikke minst – Petter på pallen – med sin 2. plass. Gratulerer!

 

Og her fikk vi inn noen bilder fra Elisabeth – og yngste garde 🙂

EK bilde 1

 

EK bilder 2 

 

EK bilder 3

 

 

Til inspirasjon (uautorisert klipping fra en intern fb gruppe for eldre løpere, Erik Libæk sitt innlegg)

Etter all ski og smøreinspirasjon som jeg har pådratt meg de siste ukene tok jeg i dag turen til Kollen for å prøve dette nasjonalikonet av en skitrasé som ungdommene våre sliter seg gjennom titt og ofte. Hvor vanskelig kan det være å få god føring, fart over kulen og ikke minst gi alt i det fryktede oppløpet inn på stadion. Har jo vært tilskuer nok ganger nå til å vite hvor jeg skulle rykke fra skyggemotstanderne mine denne fantastiske morgenen over Oslo.
La ut litt ekstra tidlig slik at det ikke skulle være mulig å dumpe borti et eller annet teknikk-kurs eller tilsvarende bare for å se at våre eldste jr og sikkert en Krüger hadde startet morgenøkta allerede.

Tok derfor raskt av meg Lyn-lua og følte meg såpass kamuflert at testen kunne begynne.

Første pause kunne/måtte jeg ta bak tårnet på Midtstuen, passet liksom for tilpasning av grepet. Gikk deretter feil vei mot Frognerseteren for så å knekke fullstendig sammen i svingen der borte. Fikk hvilt såpass mye i utforkjøringen tilbake at jeg registrerte et vink fra en nyankommet voksen inn fra høyre. Håpet det bare var et vanlig markahei så jeg kastet meg videre opp mot hel…bakken ved kapellet. Klarte så vidt å ta igjen en enslig løper i kvinner 60+ klassen med smørefrie ski, registrerte med lettelse at løypa ikke gikk helt opp til ovarennet på hoppbakken, dundret ned med skjelvende lår gjennom kapellskogen som en eller annen skisadist har funnet ut at vi trenger, fikk mitt andre fysiske sammenbrudd i 1/2 parten av Helnerbakken, svingte inn på Stadion og rundet rundt blinkene, med null fart kom jeg meg over den lille kulen og kom meg over min fiktive mållinje omtrent der våre håpefulle stopper!

Herregud, har lenge hørt at Kollen er tøff men at den var direkte dødelig visste jeg ikke.

Fikk så utrolig respekt for våre utøvere som dundrer helt uanfektet rundt i denne berg og dalbanen av en skiløype. 
Dere er bare så innmari spreke alle sammen. 
Takk for inspirasjon til egentrening, tror neste gang blir skileik i snøparken for min del.

ERIK LIBÆK