HLR 2015_siste dag_gamle glimt 99-00

Nå har vi fått bilder og tekst fra Mathys Truyen som vi gladelig formidler fra Stokke gjengen!: Hovedlandsrennet i Stokke lørdag, Det å være skiløper i Vestfold til dette Hovedlandsrennet, gir deg følelsen av være klimaflyktningen som ennå ikke har reist. De bare jordene vi ser på vei til stadion får oss til å tenke på våronn og tidliggrønnsaker, og ikke VR 40 og Toko.

bilde II espen

Men på stadion er ting på stell. Fine hvite bånd av kunstig snø snor seg over åssiden. Stemningen er forventningsfull og overraskende avslappet en time før første start på spintprologen.

De buede vinduene i smøreteltet gir en sakral og kirkeaktig stemning. Smørene er rennets kunstnere. Kofferter fulle av dyrebare kjemiske substanser som spres utover smørebukkpaletten. Avanserte blandinger av klister legges i fiskebensmønster i smøresonen for så å gnis, varmes, blandes og masseres følsomt inn i sålen. Utøverne tester og skiene justeres. Har alkymistene endelig funnet opp gullet?

Dag II

Til tross for litt regn på formiddagen er det fine forhold da dagens første Lyn-løper, Ola Trommald Straumsheim i G 16 setter første stavtak. Føret er raskt og den 900 meter lange løypa går unna på litt over to og et halvt minutt. De fleste velger smøring, men Herman Bjerke var fornøyd med sitt valg om å gå på blanke ski.

Bra innsats fra alle i gutter og jenter 16. Desverre ingen finaler for gutta, men i J 16 gikk både Amanda Hylland Spjeldnæs og Benedicte Rimmereid videre til kvartfinalen.

De andre gikk den morsomme skicrossøvelsen med en kombinasjon av fart og tekniske elementer.Tekst  lørdag fra Mats:

I femtenårsklassen kom dagens sterkeste Lyn-prestasjon. Pia Stangebye fokk fkerde beste tid i prologen i J 15. Hun gikk dermed videre til kvartfinale og deretter semifinale. Desverre ble det ikke finale på Pia.

Konkurransen er hard på Hovedlandsrennet. For å komme videre til utslagningsrundene må man være blant de 30 beste i sin klasse. I G 16 var siste kvalifiserte løper 10,8 sekunder bak vinneren, og nr. 100 i prologen var 19,7 bak. Det er altså fem løpere pr. sekund!

bilde III løper bilde 1 smører