HLR 2015_gamle glimt

IMG 6399

Et utdrag jenter i 16 års klassen (bilde fra OSF 2015)

Dette er sesongens store høydepunkt for 15 og 16 åringer som går langrenn. Ungdom fra hele landet møtes til dyst – dette er NM på ski for ungdom og det betyr knall hard konkurranse ! Et meget kompetent smøreteam ledet av Lars Kruger og Ola Bjerke, toppet med Jostein Mo og Knut Nævestad, sørget for supre ski til våre løpere! Hans Kristin Stadheim (jr/sen-trener) var på plass med sekundering Vi hadde alle klubbens beste ressurser med for å legge til rette for en god skiopplevelse for våre unge håpefulle. Det er inspirerende at alle stiller!

Gutta i både 15 og 16 årsklassene fra klubben gikk fort – veldig fort ! Det ble meget gode resultater i knallsterk konkurranse både på distanserennet på fredag og i prologen på lørdag.

Men det var Lyn-jentene som virkelig hevdet seg blant de beste løperne i landet! Pia Stangeby J15 gikk inn til en knallsterk  20. plass på 5 km fri på fredag Amanda ble 20, Benedicte Rimmereid ble 34 og Elisabeth Torstensen nr. 42 i J 16. Fantastisk bra! På lørdag var det prolog til sprint. Benedicte og Amanda kvalifiserte seg i 16 – årsklassen – det betyr å være blant de 30 beste ungdommer på ski i Norge i sine aldersklasser! De gikk gode sprintfinaler og Benedicte ble nr. 20 og Amanda nr. 22 til slutt – imponerende! Pia var i en klasse for seg – hun ble nr. 4 i prologen  og endte som nr. 9 i sprint-NM for jenter 15 ! Dette er strålende! I tillegg hadde Lyn Ski mange flere jenter med som gikk solide løp i begge aldersklasser!

Gratulerer jenter !!!! Dette lover godt for LYN SKI fremtid med og for jenter. Vi er stolte av dere !

Det aller viktigste uansett resultater var likevel at dette var morro ! Spesielt morro å gå Hovedlandsrenn! Det var god stemning og en stor opplevelse både for jenter og gutter, små og store.

Vel blåst Hovedlandsrennet 2015!

Åsne Trommald