Lyn Ski i Blinkfestivalen

Blinkfestivalen 2016 er over og Lyn Ski senior har slått godt fra seg!

Flekkefjord 

 Vestlandet viste seg fra sin verste side med øsende regnvær på tidenes første utgave av Blink Classics. Det hindret allikevel ikke tusenvis av entusiastiske publikummere å møte opp både ved start og ute langs løypene. Løypa gikk en runde ved Ålgård, inn i Oltedalen for deretter å vende tilbake mot Sandnes. Løypa var 60 km, og utgjør det første av tre renn i rulleskicupen World Classic Tour. På start for Lyn stilte Joar Thele, Vetle Juliussen, Vegard Vinje og Anders Høst, sistnevnte også en del av Thomas Alsgaards lag team LeasePlan.

Lyn markerte seg godt i feltet, og første spurtpris ble tatt hjem av Vegard Vinje i kamp med Jens Eriksson og Eirik Brandsal. Andre spurtpris ble et tett duell mellom Petter Northug og Anders Høst. Det så ut til at førstnevnte var en tåspiss foran, men Northug ble fratatt denne i etterkant for å ha skøytet. De to første spurtprisene gikk dermed til løpere fra Lyn Ski!

I motbakkene måtte både Vetle Juliussen og Vegard Vinje innse at tempoet ble litt for høyt, og endte til slutt på hhv. 32. og 33. plass. Joar Thele kjempet seg med over bakken og endte til slutt som nummer 17, kun halvminuttet bak vinneren Northug. Anders Høst imponerte mest av alle med en sterk 5. plass!

I lørdagens sprint stilte Vegard Vinje til start, og i en prolog der kun 13 blir sendt videre til heat, gikk han inn til en sterk 6. plass. I kvartfinalen ble blant annet Eirik Brandsdal og Kasper Stadaas for sterke og 4. plass i heatet holdt ikke til videre avansement. Det var allikevel stor stemning i løypa og en morsom opplevelse å gå foran så mye publikum.

Oppladningen til Blinkfestivalen ble gjort i Flekkefjord, der deler av seniorgruppa har vært på samling i regi av Joar Thele. Han har vist oss sine hjemtrakter, med ypperlige treningsforhold både for løping, padling og rulleski. Alle de nevnte i tillegg til Sondre Grønvold har deltatt på denne samlingen, til litt forskjellige tider. Vi er alle enige i at det har vært et hyggelig besøk, og det er tydeligvis litt stas å få fire spreke langløpere fra Lyn Ski på besøk i bygdene rundt Flekkefjord. Sjekk for eksempel ut dette bildet på facebook-siden til Joker Åna Sira.

For flere bilder/videoer fra samlingen, samt jevnlige oppdateringer fra seniorgruppa anbefaler vi alle å følge @lynskisenior på instagram.

Seniorgutta