U23 NM 2023

Mens Lyns meritterte fem-milsløpere imponerte i Holmenkollen kjempet Lyns unge seniorløpere om gode plasseringer i U23 NM på Veldre Sag ved Brumunddalen. Dette Norgescuprennet var også åpent for de eldste juniorene, og flere av våre unge lovende markerte seg sterkt i solfylte, flotte forhold.
19 år gamle Tuva Anine Brusveen Jensen viste suveren form, og gikk helt til topps under søndagens 10 km fri, av alle damene som stilte i senior ble hun nummer 3. På samme distanse gikk også Hanna Eckhardt Andersen inn til på en 30 plass totalt, og ble nummer 19 i U23, en sterk prestasjon av Hanna.
Lørdag ble Tuva nummer to i U 23 NM på 10 km klassisk.
Fredag var det klassisk sprint. Nora Sødal Raastad fikk til en veldig god prolog, hun røyk ut i kvartfinalen sammen med Tuva, men jentene fikk gode plasseringer i NM. Tuva nr 12 og Nora nr 16.
Nivået er ekstremt høyt i gutteklassen, og selv om Armann Saastad Haugan og Birk Møller Gundersen gikk gode prologer,  kom de seg ikke videre. Men U-23 plasseringene ble gode. Guttene var bare ti sekunder bak vinneren og Armann bør være fornøyd med å bli nr. 23  og Birk kom på plassen bak.  Det sier litt om nivået da det var 10 sekunder som skilte førstemann og nr. 50 av alle seniorløperne.
 Lørdagens 10 km klassisk gikk Birk sesongbeste og ble nummer 22. Bastian Antonsen Karlsen fikk fart på skøyteskiene søndag og han fikk der en fin 27.
Takk til trener Håkon som sekunderer alle, løper og heier. Og takk til Jan i smørebua som sammen med Kjelsås Øystein Tandberg jobber døgnet rundt for våre løpere.