Ungdomsbirken 2017

Vi følger tradisjonen, vi går UngdomsBirken. Dette er et stort høydepunkt gjennom året, for mange, svært mange. Og, spør du rundt i LYN SKI leiren gjelder nok ikke dette kun utøverne. Dette er nemlig en utrolig sosial og hyggelig helg for alle med barn i Ubirken alder.

Vi liker UBirken!

Løypa går 15 km, med en sløyfe på Sjusjøen skistadion retning Midtfjell og tilbake, og så ned i lia og via kraftgaten frem til Birkebeinerstadion (samme løype som neste helgs begivenhet). Ungdomsbirken rommer mange hundre løpere. I årets utgave stilte 360 gutter, bare i klassen G13! Det gir drabelig konkurranse. Og slik går det slag i slag. Skal vi kort summere en ekte UBirken helg forløper det seg omtrent slik:

LYN SKI booker et romslig antall hytter rundt omkring i området. På Mesnalia bor første reis gjengen. I år var det 2005 kullet som stilte sterkt. 22 jenter og 17 gutter fra LYN SKI var påmeldt til sine respektive klasser. Dette er sterke tall fra en klasse debutanter! Vi gratulerer!

Glade debutanter!

Øvrige løpere bor på hytter andre steder. 2004 kullet tok for seg på Nordseter, og eldre løpere hadde hytter på Sjusjøen. Selvsagt er det også mange som bor på egne hytter. Synes, gjør vi, uansett soveplass. Med 120 løpere til start er vi desidert største klubb. Bak oss kommer neste klubb med rundt 80 løpere. Vi synes og vi synes godt.

Vårt offisielle Ubirken bilde tar vi kl. 14.00 på lørdag. Da samles alle våre tropper på stadion. Og om noen i forkant var litt i tvil om hvilken klubb som dominerer Ubirken, antar vi tvilet stanset der og da. Vi samles, vi tar bilde og vi heier på oss selv! Deretter går alle løypa med sine grupper. Dette er også tidspunktet hvor flere voksne får lagt inn en god økt (om de ikke tok morgen-økt-skiftet). Å suse rundt i det velprepparerte løypenettet på Sjusjøen, og i år med knasende SOL, kjennes godt i glade skisjeler. Det er jo gjerne ikke bare utøverne som er glade i å gå på ski!

Lørdag kveld har gruppene fellesmiddag, på en eller annen hytte der de er. Hos G04 var det duket for taco i hytte 19. Med 24 til bords (manglet noen), 9 kg kjøttdeig og x antall diverse taco ingredienser var det ikke apetitten og det sosiale det stod på. Stas og hygge i skjønn forening. Vi voksne har det også selvsagt knasende hyggelig mellom service slagene og smørebukkene.

Så kommer søndagen, og alt handler om START. Logistikken krever sitt. De som må over fra Nordseter skal komme seg over før veien stenges. De som kommer fra Mesnali skal gjennomleve kø. Og, hvis det går som i år, skal alle forsere glatte veier og lange bilkøer. Dramatikken lot ikke vente på seg i årets utgave. Vi fikk en vri vi ikke har hatt før. Flere biler fra 2005 kullet ble dratt med i dragsuget av biler som skled av og ikke kom seg frem. Nødaksjon ble satt i gang med redningbil ned fra Stadion- her stod mye på spill. Å rekke start er alltid et mål! Nødplan II ble lagt i samme slengen, hvordan vi nok skulle fått egen start for gjengen av skibbruddne om de ikke nådde frem. Trener .Eirik fra 05 styrtet ned i bil, bare for å bli fanget av en fullstanskø. Snarrådige 05´ere tok nytt initativ og praiet en buss. Slik går det når man havner i nød og vet å redde seg selv. Resultatet – ALLE rakk start!

HEIA denne gjengen!

Resultatmessig bør vi også skrive hjem, og da utover det faktum at vi har mange til start. Svært mange gode plasseringer fra svært mange. Vi gratulerer hver især og gleder oss alt til neste år! Da med ekstra spenning og 2006 kullet som debutanter!

Resultater fra dagen er å finne her:

http://resultatservice.birkebeiner.no/live_sok_ubski17.php?arrid=2

Løypeglimt (årets bildekavalkade skar seg i rask rekkefølge – bare å beklage!) – kun noen få glimt….