Oppstart SKILEIK og MINI skileik

HUSK Å MELD PÅ TIL MINI- og SKILEIK

Vi er igang !!!

Skulle dere av en eller annen grunn ikke ha klart å melde på, er det bare å komme! Da er det bare viktig å sørge for påmelding før den store luedagen, se under 🙂

Dette gjelder:

  • MINI Skileik (2011 barn)
  • SKILEIK (2010 og 2009 barn)

 

ENDRINGER AV OPPMØTESTED HØST 2016 – nytt kart fom uke 45

Pga arbeidene i Snøparken er oppmøtested endret med noen meter. Vi startet ut på Asfaltbanen. Nå har vi flyttet oss nærmere ordinært oppmøtested. Arbeidene i Snøparken er ferdig, vi står igjen med mye gjørme. Når det nå blir kaldt starter vi kanonene, og vi ønsker derfor ikke møtepunkt rett ved disse. Derfor er vi nå halveis tilbake til vårt ordinære møtepunkt. KART HER. KART FOM UKE 45

 

Mandagsgruppene:  kl. 18.00 – 19.00

Onsdagsgruppene:   kl. 18.00 – 19.00

VI RÅDER DERE TIL Å KOMME I GOD TID. Vi  deler ut vester til de som ikke har fått, hvilket betyr at dere må møte opp i god tid.

Merk at 2012-13 barn er SKITUPPER, de starter uke 1 i 2017 – etter jul

 

HVOR trener vi

Vi trener i vårt anlegg i Snøparken som vi drifter sammen med NIH. Nettopp nå er det store arbeider der, hvor NIH borer etter vannbåren varme. De skal være ferdig til november, men slikt vet man aldri helt.

Vi har derfor laget oss et alternativt skileikhjørne, ved asfaltbanen. Se kart på web. http://lynski.no/wp-content/uploads/2016/09/Her-m%C3%B8tes-vi-for-trening-ved-oppstart.pdf

 

Påmelding

Påmelding via MIN IDRETT. Er du helt ny, må du også melde inn i klubben. Bruker hjelp for:

innmelding i klubb her

påmelding til trening her

Snakker dere med andre foreldre som dere vet skal være med, men som ikke får SkileikNytt. Be de melde seg på (via Min Idrett, slik dere gjorde, bruk web for hjelp og informasjon: https://lynski.no/)

Nye melder seg inn i klubben, venter på godkjenning, så kan man melde seg på til trening.

Dere som alt har vært med en runde før, bare meld på til trening.

Vi har plass til mange – kjenner dere noen, er det bare å invitere de med.

Betaling kommer senere, faktura i posten.

 

Barmark

Vi trener barmark når vi starter opp. Dette gjør vi noen uker, frem til det blir snø. Så snart det blir forhold for snø, vil det bli gitt informasjon om at vi går over til ski. Til da, trener vi barmark.

Barmark er trening og lek i løpetøy.

Påkledning til barmark:
Føttene: Ullsokker og joggesko

IKKE cherhox eller gummistøvler

 

Innerst: Ull (vi elsker ull)

 

Ytterlag: Lett leke/treningstøy, gjerne løpetøy. Gjerne vindtett.

IKKE regntøy eller parkdress.

 

Hals: Buff

IKKE skjerf

Hode: Lue

 

Hender: Hansker eller votter (når det blir kaldt, kun vanter. ALDRI fancy fine nye skihansker, de er for tynne)

 

Oppstart

Vi samles på reservemøtepunktet (skileik-oppstartskart). Dette fordi det er store arbeider i Snøparken vår (boring etter vannboren varme til NIH) som ikke er ferdig enda.

Første øvelse når dere kommer, er å få en refleksvest til barnet. På vesten skal dere skrive navnet til poden deres, i store bokstaver – foran og bak! Bruk feltet mellom refleksbåndene. Skriv gjerne tlf nr deres i mindre skrift, ned på siden av vesten. Vi har med tusjer og det blir mye skriving. Men, all erfaring tilsier at vi ikke rekker over alle. Da gjør dere dette hjemme.

Deretter samles vi for roping av regler. På Skileik har vi 2 regler:
1. Høre på trenern

  1. Ha det gøy

Dette er oppstarten på hver eneste økt, gjennom sesongen. Deretter sendes barna til ”storgruppe”. Dette er:

  1. klasse jenter
  2. klasse jenter
  3. klasse gutter
  4. klasse gutter

MINI SKILEIK

Trenerne vil stå samlet (alle trenerne på eks. 1. Klasse jenter) med plakat. Deretter deles barna i mindre grupper. Det er to trenere på hver gruppe. Dette blir faste grupper med faste trenere.

Venner vil gjerne være sammen. Å være sammen med en eller to man kjenner kan være fint. Hold da sammen når vi skal dele fra ”storgruppene”. Dette hjelper vi selvsagt til med. Skulle det bli feil, ordner vi etterpå. Men, vi ønsker ikke store vennegjenger på samme gruppe. Dette skaper dårlige grupper hvor det fort blir en ”gjengdominans” som kan oppleves mindre morosmt for andre barn.

Skulle noen, etter økten, tenke at de ikke ville være i nettopp den gruppen de kom i, kan vi endre på dette.

Alle gruppene får dyrenavn. Be barna huske hvilken gruppe de var i. Dette vil være gruppen deres for resten av sesongen.

Det tar noe tid å komme helt i gang med alle grupper den første økten. Men, vi lover, dette blir effektivt etter få økter!

Foreldre skal ikke være med inn i gruppene eller vake rundt i veien for vår lek. Vær snill å finn på noe annet enn å henge rundt. Selvsagt forstår vi at dere vil følge litt med, og kanskje noen føler seg litt utrygge og vil at dere skal være i nærheten. Men, la dette ikke bli en vane. Vi er superstrenge på dette. Det er KUN voksne med VOKSENHJELPERVESTER som skal være på feltet. Vi ønsker deg velkommen som voksenhjelper, det trenger vi. Men, vanlig hvileløs foreldrevandring ønsker vi ikke. Alle våre voksenhjelpere har vandelsattest og vi vet alltid hvem som er på plass. Dette er viktig for oss. Dette handler om sikkerheten for små og store.

Henting

Når dere henter barna gjør vi litt av samme øvelsen som ved start. Barna blir stående i gruppene sine, sammen med trenerne. Dere skal – I RO OG MAK, finne gruppen til barna deres – og så gi beskjed til treneren at dere henter ”den” eller ”den”. Dere ”kvitterer ut for henting”. Igjen, dette er en del av vårt sikkerhetsopplegg for å ha fullstendig kontroll. INGEN barn får gå fra feltet alene for å møte foreldre her eller der. Absolutt ingen skal ha møteplaner på parkeringsplassen eller andre steder. Barna hentes i gruppen sin.

Den store luedagen

Vi har en stor lueutdeling om noen uker. Dere er alle sikret god flyt den dagen. Vi er nemlig beryktet for et strengt regime. Kun luer til barn som er påmeldt, uavhengig av forklaringen på hvorfor så ikke har skjedd. Men, den store luedagen vil gå fint for deres del!

Trening uten værforbehold

Vi trener uten værforbehold. Skulle det bli ekstremt kaldt, holder vi kontakten for evt. avlyst trening, men den sitter langt inne. Husk at det alltid er kaldt i Snøparken, vi vinner oss til det J

Skiutstyr

Det haster ikke med ski og utstyr der, men plutselig er snøen her. Derfor noen innspill til utstyr under. MERK – kombisko er en betydelig bedre skisko å bruke for våre barn enn rene klassiske sko. Dette fordi barna kan bruke de til skate og klassisk. Vi trener ikke skate på Skileik, men vipps er de over på også den stilarten.

Vi har enkle retningslinjer for ski og utstyr i klubben (noen har sikkert fått med seg medias årlige diskusjoner rundt dette). På vår web finner dere mer informasjon. https://lynski.no/medlem/skiutstyr-og-smoring/info-om-skiutstyr/

Barn opp til ungdomstrinn trenger ikke mer en ETT PAR SKI! Staver trenger poden ikke før han/hun går over til Skileik (2010). MINI går UTEN staver.

Det er mye å få tak i brukt. Barn vokser fort!

Tilbud på skisko – junior

I samarbeid med Bull har vi nå et eget Lyn tilbud på en god kombisko. Dette er årets junior modell, som er en god skisko til alle i yngre garde (tull å kjøpe toppmodell som er hakket dyrere).

Alpina Fusion combi jr (veiledende pris: 1599,-) – klubbtilbud kr. 999,-

Fin julegave!!!

BRUKTMARKED på Facebook
Vi minner om vårt bruktmarked. Vi har en facebook siden hvor likt og ulikt legges ut. Her legger folk ut for salg, og man kan etterlyse hva man ønsker seg.

https://www.facebook.com/groups/291692084192428/

Ulike skimarked

Minner også om at flere klubber arrangerer ulike skimarkeder i helgene. Neste helg (23oktober) er det flere, blant annet Ready. Brukt utstyr er helt fint å bruke! Og, husk en edruelig holdning ved innkjøp. Det er lenge til poden blir verdensmester! Det er mye som er mer enn godt nok innen den tid.

SKILEIK 2016-17 – DATOER FOR SESONGEN

(med forebehold om noen endringer):

Måned Uke Dag Dato Hva skjer Obs
Oktober 43 Mandag Oppstart SKILEIK MANDAG

(Mini, og Skileik)

43 Onsdag Oppstart SKILEIK ONSDAG

(Mini, og Skileik)

44 Mandag Skitøy ? ?
44 Onsdag Skitøy ? ?
43 Hele uken Prøving av LYN SKI tøy, Bull Ski & Kajakk, Majorstuen
44 Søndag 6. nov Frist III, Bestilling av tøy, Online
November 45 Mandag Foreldremøte SKILEIK/Mini
45 Onsdag Foreldremøte SKILEIK/Mini
Desember 50 Mandag 12. des Siste økt før jul. MA (boller og saft)
50 Onsdag 15. des Siste økt før jul ONS (boller og saft)
DES/JAN 51-52 JULEFERIE
Januar 1 Mandag 2. jan Oppstart Mandags SKL/Mini (Mini og Skileik)
1 Mandag 2. jan Oppstart Mandag Skitupp ????
1 Onsdag 4. jan Oppstart Onsdag SKITUPP
1 Onsdag 4. jan Oppstart Onsdags SKL/Mini
2 Mandag 9. jan Smørekurs SKL/Mini/Tupp (vanlig trening for barna)
2 Onsdag 11. jan Smørekurs SKL/Mini/Tupp (vanlig trening for barna)
3 Tirsd 17. jan TELENORKARUSELL LYN (Mini og SKL)
7 Torsd 16. feb TELENORKARUSELL KOLL (Mini og SKL)
Februar 8 VINTERFERIE – Ingen trening med oss!
Mars 11 Tirsd 14. mar VISMA CLASSIK 4KIDS
April 15 Mandag 10. apr Siste Mandags SKL/Mini for sesongen (Pølsefest)
15 Onsdag 12. apr Siste SKITUPP for sesongen (Pølsefest)
15 Onsdag 12. apr Siste Onsdag SKL/Mini for sesongen (Pølsefest)

 

Da sees vi snart!

Husk å kom i god tid –

 

V E L K O M M E N til L Y N S K I!