Jr NM 2019 – Sterke jenter i LYN SKI

Det er godt å få inn leserord fra utskremte reportere når ting skjer høyt og lavt i en stor klubb. Kristian Berg, har tatt på seg ansvar for oppdateringer fra Jr NM som går på Savalen samtidig som HC og Simen går i Kollen OG vi har 140 løpere til Ungdomsbirken på Sjusjøen.

Ekstra hyggelig er det å se at Lyn jentene markerer seg. Fredagens sterkeste prestasjoner i jr NM ble levert av Pernille (3.plass), Astrid (6. plass), Theresa og Petter (10.plass)

Fra delegasjonen: Junior-NM arrangeres i år på Savalen. LYN stiller selvfølgelig sterkt, 23 utøvere, 13 gutter og 10 jenter! Junior-NM er stort, det er nesten 1000 deltagere og 300 funksjonærer. I tillegg er det selvfølgelig et stort støtteapparat med trenere og foreldre. Savalen ligger nord i Østerdalen og vi i LYN er så heldige at vi bor på flotte hytter rett ved skistadion. Vi skulle bodd på Røros, men takk til Line som ordnet disse hyttene!

Løypene er tøffe og kuperte, man må jobbe hele veien og får minimalt med hvile. Undertegnede testet løypene i går og ble da selvfølgelig forbigått av mange spreke ungdommer inkludert junior NM sin store stjerne Kristine Stavås Skistad.

For alle de som vil se Lyn sine unge og lovende konkurrere mot de beste i Norge kan følge mesterskapet på:

Første dag startet med kraftig vind og alle starter ble derfor utsatt med 2 timer. Kjedelig med utsettelser, men lite å få gjort med vær og vind.

Jentene var først ut og Lyn jentene leverte! I 17-års klassen som gikk først, kom Pernille Karlsen Antonsen på 3. plass, Astrid Arnesen på 6. plass og Theresa Fürstenberg på 10. plass. Gratulerer til jentene med fantastisk innsats! Pia Anine Solbu Stangeby leverte bra i 19-20-års klassen og fikk en fin 39. plass.

Gutta fulgte fint opp, i 17-års klassen fikk Petter Bakken en sterk 10. plass, Armann Saastad Haugan 13. plass og Trym Danielsen på 17. plass. Strålende innsats av gutta! I 18-års klassen fulgte Bastian Karlsen Antonsen 27. plass og Birk Møller Gundersen 30. plass, bra levert!

Flott start på junior NM! Gratulerer til løperne  med flott innsats og stor takk til det fantastiske smøreteamet!