Skileik & MINI skileik

godt_glimt_pias_unger

Sesong 2018-2019: MINI SKILEIK = 2013 barn

Sesong 2018-2019: Skileik = 2011 & 2012 barn

Hva er skileik

Skileik er lek og moro for barn i alderen siste års barnehage og 1. og 2. klasse.

Å være med på Skileik er å være med på lek og moro med og uten ski. Før vinteren kommer trener vi barmark. Trening med lek og løp hvor vi har joggesko, ullsokker i skoene, lett løpetøy gjerne med tynn ull under, buff, lue og varme vanter.

Vi deler barna i faste små grupper med faste trenere. MINI trener med mix gutter og jenter i litt mindre grupper (10-15stk) med to trenere. Skileik har grupper med 1. Klasse jenter, grupper med 2. Klasse jenter, 1. Klasse gutter og 2. Klasse gutter. Gruppene er ca 15-20 barn med to trenere.

Når snøen kommer fortsetter vi leken, men da med ski på!

Tid og sted

Vi trener i Sognsvann Snøpark, som er skianlegget til LYN SKI. Dette drifter vi sammen med NIH. Om Villsnøen uteblir lager vi Kanonsnø! Men, det må bli kaldt nok først. Snøparken ligger mellom NIH og Lyn Klubbhus, vendt mot marka ved Sognsvann.

Skileik har treningstider mandag og onsdag. Men velger EN dag for sitt barn.

Treningstiden er kl. 18.00 – 19.00.

Vi starter opp i UKE 43.

Uke 45 er det foreldremøter hhv mandag og onsdag.

 

Skileiksesong

Vi starter opp i uke 43 og holder på til påske! En herlig og lang sesong!

Priser

Treningsavgift på MINI og Skileik er kr. 1300,- I tillegg kommer medlemskontingent for klubben på kr. 530 for enkeltmedlem.

Påmelding

All påmelding til Skileik gjøres via vårt nye system Rubic. Mer info her om påmelding:

https://rubic.azurewebsites.net/Public/Events/158

Lurer dere på noe, tar dere kontakt med oss!

Klær

Vi elsker ull, herfra til evigheten. Innerst. Lag på lag om det er kaldt. Vindtett gjør seg utenpå. Votter, buff og lue må man ha. Det er alltid kaldt i Snøparken!

Skiutstyr

Ski: Hvis dere skal kjøpe nye ski til poden, anbefaler vi å unngå smørefrie ski. De glir dårlig.

Skilengden regner vi (helt opp til barnet er 140cm) med ca barnets lengde + 15cm. For lange ski blir fort vanskelig å bruke for en liten kropp. Ikke la barna vokse INN i ski. Bedre med litt for korte enn litt for lange. Klassisk staver skal gå til skulderkulen, når man står med sko på.

Staver: MINI Skileik trener UTEN staver. For andre, klassisk staver skal gå til skulderkulhøyden, når man har sko på.

Skisko: Skal dere kjøpe nye anbefaler vi kombisko. Særlig de eldste skileikbarna vil ha glede av dette. Kombisko brukes til både klassisk og skate. På Skileik går vi klassisk, men skate kommer fort med i reportoaret.

Bruktmarked: Fint å kjøpe brukt utstyr. Vi har egen Facebook side hvor mye legges ut! Se her: https://www.facebook.com/groups/291692084192428/?fref=ts

Hva gjør foreldre mens barna trener

Foreldre skal ikke være på treningsfeltet mens barna trener. De som tror at de må være i nærheten av barnet kan melde seg som voksenhjelper. Da får dere et godt innblikk i treningen, kan vandre mellom grupper med gul vest på dere, være til nytte og få være med der barna er! (se mer om voksenhjelper under).

Ingen voksne følger sitt eget barn i en gruppe. Dere leverer til barnehage og skole, vi vet at ungene klarer seg fint JDette har vi holdt på med i mange år!

Vi anbefaler derfor tre aktiviteter, som kan byttes på fra uke til uke:

–       bli med som voksenhjelper

–       bli med på voksentrening

–       ta en kaffe hos Bjørn på klubbhuset

Voksenhjelper

Dette er en fantastisk mulighet til å være med der barna er aktive. Vi lover at det er enda mer verd når barna blir større!

Voksentrening

Vi tilbyr trening for voksne mens barna trener. Dette er for dere som ønsker å komme i form eller holde fast ved en brukbar form. En god anledning til å forsøke å holde tritt med poden som snart løper fra dere. Den som vil være med på voksentrening må melde seg inn i klubben (forsikringsspørsmål) og betale en treningsavgift på kr. 700,- Til gjengeld tilbys du trening 3-4 ganger i uken (mandag – torsdag), med trener og vi garanterer en sterke form ved sesongen slutt. Når det er snø vil det være trening med ski instruksjon.

Kaffe hos Bjørn

På klubbhuset har vi et flott allrom med dekning. Der serverer Bjørn kaffe og mat, om man ønsker å tilbringe en time der.